Ga naar hoofdinhoud

Blauw-Zwart D1 schittert in Duitsland

22 april 20143 minute read

Wassenaar – Zaterdagochtend werd een wandeling door het natuurgebied bij Oer-Erkenschwick aangegrepen om relaxt naar het toernooi toe te leven. De boslucht deed de jongens goed, de zin om te spelen en de gretigheid nam met de minuut toe. Even werd de groep nog geremd toen bleek dat er in plaats van 11 tegen 11 een 9 tegen 9 toernooi gespeeld moest worden. De vertraging van een uur maakte de jongens eveneens wat zenuwachtig. Toch startte D1 voortvarend. De eerste wedstrijd tegen het sterke AlternBochum werd met 1-0 gewonnen door een prachtig afstandsschot van Lars Abendroth.

Een half uur later moesten de jongens opnieuw aantreden. Kans op kans werd gecreëerd tegen SG Vatanspor D1, een afgetekende 2-0 overwinning met doelpunten van Nicholas Sassen en Bram Smit versterkte onze koppositie in de poule. In de derde poulewedstrijd maakte D1 het zichzelf lastig door in de 2e minuut op een 0-1 achterstand te komen tegen Croatia Mühlheim/Oberhausen D1. De ploeg toonde veerkracht en liet vervolgens geen spaan heel van de tegenstander, door doelpunten van Bram Smit, Joep Caminada, Thijs den Hollander, Nicholas Sassen en Lars Abendroth werd een comfortabele 5-1 overwinning geboekt. In de vierde poulewedstrijd leek de ploeg tegen hun eerste puntverlies aan te lopen. Ondanks een behoorlijk overwicht werd pas in de laatste minuut een zege veilig gesteld door een droge knal van Dani Barkouki: 1-0.

Met vier overwinningen op zak moest D1 het in de halve finale opnemen tegen SV Zweckel D1. Bij de tegenstander was de pijp duidelijk leeg. Vanaf het begin dicteerde D1 het spel en de eerste treffer viel al heel vlot na een prachtig schot van Lars Abendroth in de kruising. Ole Diepstraten kon eveneens met een fraaie treffer tot scoren komen. Het moet gezegd, het ene doelpunt was nog mooier dan zijn voorganger. Dani Barkouki (2x), Niels Hijnekamp en Bram Smit voerden de marge verder op tot een klinkende 6-0 zege.

De mannen waren klaar voor de finale tegen een bekende ploeg. AlternBochum, de ploeg waar in de eerste poulewedstrijd van was gewonnen had eveneens een krachttoer geleverd en geen wedstrijd meer verloren. De D1 rook zijn kans om het toernooi te winnen. Er werd dan ook flink strijd geleverd, maar de tegenstander liet zo nu en dan ook van zich horen. Over en weer waren enkele goede mogelijkheden om tot scoren te komen maar na een klein kwartiertje stond de brilstand nog op het scorebord. Het toernooi moest worden beslist op penalty’s. Dit leverde een klein’bekend trauma op. De Duitse tegenstander won de penalty’s met 5-4 waardoor D1 genoegen moest nemen met een tweede plaats. Een zilveren plak met een dikke gouden rand. Met swingend voetbal heeft D1 ook de handen van het Duitse publiek op elkaar gekregen.

Tegen sterkte Kreisliga A ploegen kon D1 fantastische cijfers weerleggen. In 72 minuten tijd scoorde de ploeg maar liefst 15 keer en werd er slechts 1 tegendoelpunt geïncasseerd. Opvallend was ook het hoge aantal verschillende doelpuntenmakers, 8 spelers. De grote bokaal die de ploeg hiermee verdiend had vergoedde grotendeels het verdriet van het verlies van de penaltyreeks. Een onvergetelijke ervaring van internationaal voetbal was voor de ploeg de grootste winst! Een verslag van het kamp vind u binnenkort in de Blauw-Zwarter.

Remco Roman,
trainer Blauw-Zwart D1

Tags

BlauwZwartD1Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top