Skip to content

De Jan Knippenberg memorial 19-04-2014

22 april 20143 minute read

Wassenaar – Voor mij een van de mooiste klassiekers in de ultraloopsport is de JKM om dat die wordt gelopen ter eren van Neerlands ultrapionier Jan Knippenberg een zeer goede ultraloper en een bijzonder mens, maar geloof me elke Ultraloper is apart☺

Zaterdag 05.00 de wekker ff eten en dan om 06.00 op de fiets naar Leiden CS ik had geen dwaas kunnen vinden die me naar Velsen Noord wilde brengen helaas, maar trein en bus werken ook prima in Beverwijk worden we door de organisatie opgehaald en naar de start gebracht.

Die is bij restaurant See you ik see veel bekenden schudt de hand van Martien baars en pik mijn startnummer op en ruim de camelbag in gels sportdrankje en zoet zure snoepjes ff voor de afwisseling.

09.00 na een toespraakje van Mikel de zoon van Jan mogen we weg de wind is noord oost en best fris dus jasje aan wel loop ik in korte broek heerlijk.

Het strand is goed dat was twee jaar geleden wel anders al snel loop ik voor m’n gevoel redelijk voorin er zijn 56 starters kan goed tempo houden en zo zegt de Tom Tom op 42 km 4 uur ik denk nou dat gaat wat worden mijn PR op de 60 gelopen op Texel vorig jaar staat op 6.22.

Ondertussen haal ik 125 km en 60 km lopers in die pep ik op en zeg nog ff klein stukkie ik zie je in Den Helder daar nemen we een biertje.

Ik kan bij de posten goed drinken en eten banaan en tukkies cola en water ook heb ik wat gelletjes bij me die neem ik met water, bij de laatste post 15 km voor de finish denk ik ff terug aan 2012 hier stapte ik toen uit en nu voel ik me fit en neem een lekker boulionnetje en ga verder ff vlug rekenen als er nu geen gekke dingen gebeuren en dat weet je maar nooit kan ik binnen komen in 5.45 en dat zou een waanzinnig PR zijn ik krijg ff tranen in mn ogen en een brok in de keel.

Het laatste stuk gaat buitendijks naar de tennis vereniging alwaar de finish is, ik zie de boot naar Texel gaan en krijg heimwee naar dat mooie eiland waar ik ooit een keer hoop de 120 van Texel te mogen lopen wee ff een fisherments friend momentje…..

5.40 nog een klein stukkie en pats 5.43 een waanzinnig PR wat ben ik hier blij mee ook met het feit dat ik de medaille omgehangen krijg van de weduwe van Jan met daarbij drie zoenen…..

Nu de bar in na de chocomel lekker op huis aan pap is er om me lekkere luxe naar huis te rijden daar ga ik de douche in nog ff snel een verjaardag de straat achter ons een paar lekkere koude biertjes en nu ja nu gaan de benen echt omhoog voel ze al ben diep gegaan vandaag maar dat was ook een beetje het strijdplan……

Adios…..
Pieter den Edel (60-22)

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top