Ga naar hoofdinhoud

Organisator Bevrijdingsfestival Den Haag in Kakafonie

22 april 20142 minute read

Wassenaar – Op zondag 27 april om ± 13:20 uur is Gerard van den IJssel te gast in Kakafonie. Hij is, namens de R.G. Ruijs Stichting, één van de organisatoren van het Bevrijdingsfestival dat op 5 mei op het Malieveld in Den Haag wordt gehouden. Den Haag en omliggende gemeenten vieren de vrijheid waarin wij in Nederland kunnen leven op 5 mei op het Malieveld in Den Haag.

Het Bevrijdingsfestival Den Haag is een productie van de R.G. Ruijs Stichting en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Gemeente Den Haag, Festivents en een groot aantal ideële organisaties. Het Bevrijdingsfestival Den Haag biedt debat, literatuur, cabaret, muziek en nog veel meer. Iedereen is welkom!

Het Bevrijdingsfestival Den Haag is gratis toegankelijk zodat iedereen kan mee vieren dat we in Nederland in vrijheid leven en dat dit iets dat we moeten koesteren. Want vrijheid is niet vanzelfsprekend. We moeten ons voortdurend blijven inzetten voor een vrije samenleving. Een samenleving waarin mensen zichzelf kunnen zijn en elkaar de ruimte geven. Een samenleving waarin mensen de vrijheid hebben om hun mening te uiten en waarin mensenrechten gerespecteerd worden.

De bevrijdingsfestivals kennen een lange traditie: sinds 1980 zijn er festivals in Haarlem, Amsterdam en Wageningen. In 1990 wordt 5 mei als officiële feestdag erkend en ontstaat het plan om de Bevrijdingsfestivals in alle provincies te laten plaatsvinden. In 1994 is het zo ver: iedere provincie heeft een Bevrijdingsfestival. In de beginjaren van de festivals bestond in Nederland nauwelijks aandacht voor het vieren van de bevrijding. De Bevrijdingsfestivals zijn sindsdien uitgegroeid tot het grootste eendaagse culturele evenement van Nederland. Sinds 2011 heeft Den Haag ook een officieel erkend Bevrijdingsfestival.

Op zondag 27 april om ± 13:20 uur hoor je van organisator Gerard van den IJssel alles over het Bevrijdingsfestival dat op 5 mei plaatsvindt op het Malieveld in Den Haag.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en 107.9 MHz., via de kabel op 92.9 MHz, via Ziggo digitaal kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal 1781 (radio), via Ziggo analoog kanaal 45 en via Internet. Informatie over Midvliet vindt u ook op: www.midvliet.com.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top