Skip to content

Fraude met belastinggeld

23 april 20142 minute read

Wassenaar – Leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker. We hebben het dan natuurlijk over de Belastingdienst. Maar voor die Belastingdienst zelf is het ook niet altijd even makkelijk. Zeker niet als ze een betaling aan iemand moeten doen, maar ze het bankrekeningnummer van die persoon niet kennen. Dan stuurt de Belastingdienst die mensen een zogenaamd formulier Opgaaf Rekeningnummer waarop de begunstigden hun bankrekeningnummer moeten invullen en het formulier terugsturen, zodat de belastingdienst het geld kan overmaken.

Een groep slinkse criminelen lukte het de formulieren in Den Haag, Voorhout, Wassenaar, Leiden en Bussum te onderscheppen voordat ze bij de juiste personen bezorgd werden.

Vervolgens vullen de criminelen een door hen valselijk verkregen bankrekeningnummer in en hebben ze de formulieren teruggestuurd naar de Belastingdienst. Die heeft vervolgens het geld keurig overgemaakt, waarna de uitbetalingen meestal binnen 24 uur contant werden opgenomen. Deze pinopnames vonden hoofdzakelijk in Den Haag en Rotterdam plaats.

Wij hebben beelden van vier mannen die geld van de gebruikte rekeningen opnemen. De groep heeft al veel formulieren onderschept en misbruikt, waarmee ze een aanzienlijk bedrag buitmaakten.

Kempstraat – Den Haag
Dit is de eerste man die de politie zoekt. Hij maakt zich mede schuldig aan grootschalige fraude met belastinggeld. Hij pinde woensdag 30 oktober 2013, omstreeks 06.30 uur, bij een geldautomaat aan de Haagse Kempstraat.

Dorpsweg – Rotterdam
Dinsdag 13 november 2012, omstreeks 07.00 uur, pint een man van de misbruikte rekeningen. Hij doet dit bij een geldautomaat in Rotterdam aan de Dorpsweg.

Karel Doormanstraat – Rotterdam
Ook in de Karel Doormanstraat in Rotterdam staat maandag 13 augustus 2012, omstreeks 15.30 uur, een man te pinnen. Ook hij wordt gezocht.

Kalvermarkt – Den Haag
En als laatste deze donkergetinte man. Hij pint zondag 1 december 2013, omstreeks 15.20 uur, bij een geldautomaat op de Haagse Kalvermarkt. En vooral zijn sproeten en de donkere moedervlek op zijn rechterwang zijn opvallend.

Vragen
Wie herkent de mannen op de bewakingsbeelden?

{youtube}M1lUuC858UY{/youtube}

Reacties
Politie Eenheid Den Haag: 0800-6070 (gratis)
Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)

Tags

PolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top