Skip to content

Hoogvliet en Stichting Hoogvliegers slaan handen ineen voor Wassenaarse Hoogvliegersdag

24 april 20143 minute read

Wassenaar – Op zondag 27 april 2014 komt voor 25 chronisch zieke – en gehandicapte kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar een droom uit als zij voor één keer in hun leven een echte Hoogvlieger worden. Deze jeugdige piloten-in-de-dop zijn door Stichting Hoogvliegers uitgenodigd om op het terrein van de Wassenaarse voetbalvereniging Blauw-Zwart een individuele vlucht in een helikopter te komen maken, daarbij vergezeld door ouders/verzorgers en broertjes/zusjes. Elk kind krijgt na afloop van zijn of haar vlucht een brevet uitgereikt. Deze dag wordt dit jaar opnieuw tot stand gebracht in samenwerking met Lions Wassenaar, Rotery ter Horst en Stichting Muilwijk Ooms.

De individuele vluchten worden uitgevoerd door een helikopter van Heli Holland. In de omgeving van voetbalvereniging Blauw-Zwart zal tijdens deze Hoogvliegersdag een toename waarneembaar zijn van helikopter vluchten.

Supermarkt Hoogvliet heeft zich als sponsor verbonden aan deze Hoogvliegersdag in Wassenaar. Hoogvliet is er trots op steun te kunnen verlenen aan dit geweldige initiatief en niet alleen vanwege de gelijkenis in naam. Algemeen directeur Siep de Haan: “Hoogvliet is als bedrijf enorm betrokken bij haar omgeving. Wij vinden het belangrijk een lokaal evenement als de Hoogvliegersdag te steunen en hopen van harte dat de kinderen die aanwezig zijn een geweldige dag beleven.”

Naast vliegen zijn er nog vele andere activiteiten voor de kinderen. Zo zijn er de hele dag allerlei auto’s en vrachtwagens te bezichtigen, kunnen de kinderen zich vermaken op springkussens en zorgen clowns voor een vrolijke noot. Bijna 40 vrijwilligers zijn tijdens de Hoogvliegersdag Wassenaar voor deze groep kinderen actief.

Stichting Hoogvliegers
Sinds september 2007 geeft Stichting Hoogvliegers elk jaar zo’n 1000 chronisch zieke – en gehandicapte kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar een unieke dag door ze te laten vliegen in een helikopter of vliegtuig. Even een dag niet denken aan het ziek zijn maar aan het recht houden van hun toestel want ja… als de omstandigheden het toelaten, dan mogen ze tijdens hun vlucht zelf sturen.

Inmiddels mogen ruim 6200 kinderen zich een echte Hoogvlieger noemen.

Hoogvliegersdagen
Hoogvliegers vliegen het hele jaar door. Op vrijwel alle vliegvelden in Nederland worden elk jaar Hoogvliegersdagen georganiseerd, waar grote groepen kinderen met elkaar een leuke dag aangeboden krijgen. Samen met brandweer, politie, stoere vrachtwagens, limousines, sportauto’s en vooral helikopters en vliegtuigen beleven ze een geweldig avontuur. Door de aanschaf van een ambulancevliegtuig in 2011 werd het mogelijk om ook bedlegerige kinderen met een speciale brancard zo’n onvergetelijke dag te bezorgen.

Naast deze Grote Hoogvliegersdagen worden ook Individuele Hoogvliegersdagen georganiseerd, waarbij een kind wordt gekoppeld aan een piloot die vliegt vanaf een vliegveld in de buurt. Zo kan elke dag, en door heel Nederland, met de kinderen worden gevlogen.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top