Skip to content

Man in clownspak met hakbijl jaagt voorbijgangers de stuipen op het lijf

25 april 201456 second read

Katwijk – De politie hield donderdag 24 april om 22.00 uur een 22-jarige Katwijker en een 22-jarige Valkenburger aangehouden wegens bedreiging en het hebben van een hakbijl. Een derde persoon, een 22-jarige Wassenaarder, kreeg een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde.

De politie kreeg kort daarvoor de melding dat er op de Nieuwe Duinweg een man in een clownspak al schreeuwend met een hakbijl achter twee voorbijgangers rende. De personen schrokken erg en belden de politie. Deze personen, een jongen en een meisje, zijn de man gevolgd en zagen dat hij vervolgens achter twee meisjes ging die eveneens hevig schrokken. Agenten troffen de man in de bosjes aan en hielden hem aan wegens bedreiging. Een tweede verdachte, eigenaar van de bijl, werd daar vlakbij aangehouden. De Wassenaarder kreeg een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde. In de auto van de mannen werd naast de bijl ook nog twee slagvoorwerpen aangetroffen en in beslag genomen. De mannen waren een film aan het maken als grap voor YouTube. De camera en het clownspak zijn ook meegenomen. De politie doet verder onderzoek. De omstanders deden aangifte van bedreiging.

Tags

PolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top