Skip to content

Gezellige eerste Koningsdag in Wassenaar

26 april 20142 minute read

Wassenaar – Vandaag is het voor het eerst in Nederland Koningsdag. Zo ook in Wassenaar, de officiële opening van de festiviteiten vond net als andere jaren met Koninginnedag, plaats op het Dorpsplein.

Het welkomstwoord werd gehouden door de voorzitter van de Wassenaarse Oranjevereniging “Koningin Wilhelmina” Drs. J.R. Stallinga. Na het welkomstwoord werd de vlag gehesen door de scouts van de ‘van Wassenaer van Obdam’ scouting. Toen de vlag in de top wapperde werd door muziekvereniging “Excelsior” het Wilhelmus ingezet, en werd er door de aanwezigen met volle borst meegezongen. Na de eerste twee coupletten sprak burgemeester Hoekema de aanwezigen toe en sloot af met “Leve de Koning, Hoera, Hoera”.

In de rest van het dorp was het Oranjefeest al aardig losgebarsten. Op het marktterrein waren vele kinderen al druk bezig om hun oude speelgoed, knuffels, puzzels etc. te verkopen. Ook in de Langstraat was het een drukte van jewelste met uiteraard de koffietafel, die werd aangeboden door de Winkeliersvereniging in samenwerking met de Oranjevereniging. Maar ook hier veel kinderen die hun spulletjes proberen te verkopen. Een drukke gezellige boel in Wassenaar, zeker een bezoekje waard als u nog niet bent geweest!

Foto impressie
Op onze Facebook-pagina houden wij een foto impressie bij van Koningsdag 2014. Neem dus snel een kijkje! Heeft uzelf nog leuke foto’s stuur ze dan in naar info@wassenaarders.nl.

 

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top