Skip to content

“Rencontres” van 3 kunstenaars in Wassenaarse Galerie

28 april 20143 minute read

Wassenaar – In Galerie in de Molen vindt van zaterdag 3 mei t/m zondag 1 juni een expositie plaats, waarbij de schilderijen van Hans Gussekloo, de beelden van Elles Kattar en de tekeningen van Maarten Wijnaendts van Resandt uitnodigen tot een inspirerende ontmoeting ( rencontre). De toeschouwer wordt verleid zich te laten meevoeren naar een wereld van dromen en fictie, humor en kwetsbaarheid en een dialoog tussen natuur en cultuur. Een hedendaagse reflectie van 3 eigenzinnige kunstenaars op de wereld om hen heen. Wierd Wagenmakers, beeldend kunstenaar zal deze tentoonstelling a.s. zaterdag om 16.00 uur feestelijk openen. Pieter Mulder en Rob Troost verzorgen de muzikale begeleiding.

Hans Gussekloo maakt modern werk op de grens tussen figuratief en abstract. Vaak gaan zijn schilderijen over bijzondere figuren van wie niet de uiterlijke schoonheid het belangrijkste is maar wat zich aan de binnenkant afspeelt. In een droomwereld waarin humor en kwetsbaarheid samenkomen zit de essentie soms onder de oppervlakte verborgen in een blik, een gebaar of een kleur. Vertrouwend op zijn intuïtie , beperkt Hans zich niet graag tot één concept, maar vindt dat de kracht nu juist zit in het idee dat een werk iets onverwachts kan opleveren.

au boulot 8

“Na 25 jaar weer eens in Nederland te exposeren, zie ik als een terugkeer naar de wortels van mijn bestaan, dat zich hoofdzakelijk rondom Parijs afspeelt”, aldus de kunstenares Elles Kattar- Luttikhuis.”Geboren en getogen in Eibergen , voelde ik me altijd diep verbonden met de natuur. De boom komt als thema, als materiaal en basis telkens terug in mijn werk”. Elles werk is vaak conceptueel, geïnspireerd door o.a. de Arte Povere en de poëzie. Een idee zet zij om in beeld, zoals de dialoog tussen cultuur- natuur, ‘zijn en lijken’ en ‘retour aux sources’ . Deze onderwerpen hebben geleid tot installaties in de natuur, een werkstuk dat de consumptiemaatschappij bekritiseert, beelden en schilderijen. In de Galerie in de Molen toont zij o.a. een torso-masker, een vrijwel gewichtloos papieren afdruk van een zwaar beeld, dat het dilemma aankaart van het verbergen of juist beter laten zien van de buitenkant en binnenkant van de mens. Elles Katar exposeert internationaal.

De tekeningen van Maarten Wijnaendts van Resandt vormen een magische mix van fictie en werkelijkheid. Een surrealiteit. Een potloodvirtuoos met organische lijnvoering. Van jongs af aan gefascineerd door oude culturen, sprookjes en legendens, ontwikkelde Maarten een eigen stijl, waarbij hij deze elementen moeiteloos combineert met zijn liefde voor de natuur en het natuurgetrouwe. Als toeschouwer mag je een eigen interpretatie aan de symboliek geven.

Aanstaand weekeinde zijn alle exposanten in de galerie aanwezig.

Muzikaal kunstcafé : vrijdag 16 mei is er om 20.00 uur een optreden van ensemble ‘Tesori’. Instrumentale en vocale muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance.

Voor meer info zie ook www.kunstgroepwassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top