Skip to content

Vergeten en vervolgde christelijke stromingen

28 april 201455 second read

Wassenaar – Dinsdag 6, 13 en 20 mei 2014. In deze cursus, onder leiding van ds. Marthe de Vries, vraagt zij uw aandacht voor vergeten en vervolgde christenen, of om met de titel van het bekende boek van de kerkhistoricus Lindeboom te spreken: ‘stiefkinderen van het Christendom’ zoals bijvoorbeeld de Katharen en de Unitariërs.

In de lange loop van de kerkgeschiedenis zijn er vele aftakkingen van de christelijke hoofdstroom geweest. Al vanaf het allereerste begin van de kerk ontstonden er verschillende stromingen en groeperingen. Sommige van hen vormden de hoofdstromen van het christendom, anderen werden als ketters veroordeeld en vervolgd of verdwenen in de vergetelheid. De vrijzinnige geloofsgemeenschappen zijn ook een kleine zijstroom van die christelijke stroom.

We gaan in deze cursus op zoek naar een aantal van die stromingen die afgebroken en vervolgd zijn. Er is een middagcursus van 15.00 tot 17.00 uur en -bij voldoende belangstelling- een avondcursus van 20.00 tot 22.00 uur in het gebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, Lange Kerkdam 46, Wassenaar.

Kosten: 20 euro voor leden en begunstigers; 25 euro voor niet-leden. Hierin zijn de kosten van koffie/thee en kopieerkosten begrepen.
Opgave: ds. Marthe de Vries: marthedevries@dds.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top