Skip to content

La Blusa te gast bij Midvliet

29 april 20142 minute read

Wassenaar – Op zondag 4 mei om 12:30 uur is de formatie La Blusa te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. De band La Blusa viert haar 25-jarig bestaan. En dat wordt gevierd met een nieuw album. La Blusa, opgericht in 1989 in Delft, is een band die beïnvloed is door de ‘swamp music’ uit Louisiana. Door deze stijl te mengen met verschillende andere stijlen, wordt een unieke sound gecreëerd.

La Blusa heeft een volle agenda: ze spelen niet alleen in Nederland, maar ook in België, Duitsland en Frankrijk. Ook hebben ze al twee jaar op rij op het prestigieuze North Sea Jazz Festival gespeeld. Op het nieuwe album is direct te horen waarom ieder optreden van deze band een feestje wordt en waarom zij zo’n veelgevraagde band zijn.

Het jubileum-album ‘Gold’ is het zevende album van La Blusa en bevat zowel covers als eigen nummers. De covers hebben allemaal een ‘swamp’-sausje gekregen, waardoor ze perfect bij La Blusa passen. Hun eigen nummers zijn vaak Franstalig, waardoor de nummers nog beter tot hun recht komen. De teksten zijn met een knipoog, zoals ‘Les Haricots sont pas salés’ dat over bonen gaat. De eerste single van dit nieuwe album is het nummer ‘The Joker’, origineel van Steve Miller. Deze single is een geheel eigen interpretatie van het nummer. Zo zou het nummer geklonken hebben als Steve Miller in Louisiana was geboren.

Op zondag 4 mei om 12:30 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met deze band en uiteraard hoor je hun muziek.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top