Skip to content

Genieten op de Puur Natuur Markt Wassenaar

30 april 20142 minute read

Wassenaar – Kip gerookt op speciale houtsoorten, ham uit Spanje, olijfolie uit Ligurië ‘de Italiaanse bloemenriviera’ en zelfgemaakte taarten en jams. De geuren op de Puur Natuur Markt zullen zeer verleidelijk zijn. Je mag er natuurlijk ook proeven en kunt er de verhalen achter de mooie producten horen. Dat kan op elke eerste zaterdag van de maand, van mei tot en met oktober.

Initiatiefneemsters van de Puur Natuur Markt zijn Nicole van Utenhove en Carolien Makovitz. Samen met marktmeester Mariet Bekooij zorgen ze dat alles tot in de puntjes geregeld is.

Ze hebben veel steun gekregen van het Centrum Management Wassenaar, de voormalige winkeliersvereniging. Producenten komen ook van buiten Wassenaar en per marktdag zullen er zo’n twintig kramen staan. Het is duidelijk een ‘extra’ voor Wassenaar deze zomer, waar ook de toeristen van zullen kunnen genieten.

Op deze ambachtelijke boerenmarkt zijn veldboeketten te koop, schapenvachten en wol, gerookte kip en patés, ambachtelijk gebakken brood en zelfgemaakte zoete en hartige taarten, kaas, jams en chutneys van ‘kromme paprika’s en dwarse komkommers’. En dat is nog maar een kleine greep uit het aanbod.

Nicole maakt overigens zelf taarten en jams voor deze markt en Caroline verkoopt er haar eigen olijfolie van Taggiasca olijven. Omdat verschillende producten seizoenafhankelijk zijn, zoals oesters, paddenstoelen, wijn en honing, zal elke markt er weer anders uitzien. Vaste muzikant Peer zorgt daarbij met zijn accordeon voor een Franse tintje.

En marktmeester Mariet Bekooij zorgt er, vanaf de koffie in de ochtend voor de kraamhouders tot aan het schoon achterlaten van de Van Hogendorpstraat voor, dat alles op rolletjes loopt.

De eerste Puur Natuur Markt wordt gehouden op 3 mei in de Van Hogendorpstraat van 10 tot 17 uur.

Bron: De Wassenaarse Krant Week 18

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top