Skip to content

Organisator nieuw festival Metalcon in Kakafonie

2 mei 20142 minute read

Wassenaar – Op zondag 4 mei om 13:10 uur is Dennis Kuiper te gast in Kakafonie om te vertellen over het door hem georganiseerde Metalcon. Dit festival wordt gehouden op 24 mei in het Musicon in Den Haag. it nieuwe festival, georganiseerd door UnseeN PerceptioN-frontman Dennis Kuiper, streeft ernaar om hét metalfestival van Den Haag te worden, en dat uit zich in de line-up voor de première.

De beste metal, voor een prijs die iedere metalhead zich kan veroorloven, dat is wat Dennis Kuiper voor ogen had toen hij begon met de opzet voor dit festival. Met I Chaos en Bodyfarm als headliners en maar liefst zeven bands in totaal, lijkt die opzet geslaagd. Als deze eerste editie een succes is, wordt dit een halfjaarlijks terugkerend evenement, met altijd én grote namen, én nieuw talent.

Deathmetalband I Chaos, bekend van o.a. Extremefest, Plein Open en eigen gigs in alle grote clubs van Nederland, kwam vorig jaar in de spotlights met hun eigen versie van het Koningslied (Een Kroon Voor De Leeuw). Met Haagse drummer Koen Herfst (o.a. Armin van Buuren, Dew Scented) in de gelederen is dit een combinatie van ongeremde kwaliteit en weergaloze bruutheid. Bodyfarm, bekend van o.a. Extremefest en Neurotic Deathfest, maakt oldschool-deathmetal en heeft onlangs het tweede album ‘The Coming Scourge’ uitgebracht. Bodyfarm wordt vaak in één adem genoemd met I Chaos, en hun duo-shows hebben al eerder fans uitzinnig van vreugde gekregen.

Naast de twee headliners wordt de line-up gevuld met opkomende acts: State of Negation (eerder in het voorprogramma van Suicide Silence), Concedo Nulli, Illusionless (finalist Metal Battle), Contorted Mind en Trail of the Damned (voorheen Dyekte).

Op 24 mei zijn vanaf 16:00 uur de deuren van muziekcafé Musicon aan de Soestijksekade 345 in Den Haag geopend. Om 16.30 uur speelt de eerste band. Uiteraard wordt er ook voor de inwendige metalhead gezorgd, want een barbecue is ook van de partij!

Op zondag 4 mei om 13:10 uur hoor je in Kakafonie bij Midvliet FM alles over dit festival van organisator Dennis Kuiper. Eén van de bands, State of Negation, zal meekomen om aansluitend een akoestisch live-optreden te geven in de Midvliet-studio.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en 107.9 MHz., via de kabel op 92.9 MHz, via Ziggo digitaal kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal 1781 (radio), via Ziggo analoog kanaal 45 en via Internet. Informatie over Midvliet vindt u ook op: www.midvliet.com.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top