Skip to content

Piloot betaalt schikking na botsing met ‘CDA vliegtuig’

2 mei 201458 second read

Wassenaar – De piloot van een Cessna die ruim anderhalf jaar geleden boven het strand van Wassenaar in botsing kwam met een reclamevliegtuigje. Heeft vandaag een schikking van 1000 euro getroffen met het OM. Door de botsing moest het reclamevliegtuigje dat met een reclamesleep het CDA aan het promoten was, een noodlanding maken op het Wassenaarse strand.

Vanuit de Cessna werden foto- en filmopnames gemaakt van een vliegtuigje met een reclamesleep. Onderweg raakte de Cessna met zijn rechterwiel ineens iets wat onder hem vloog. Dat bleek de vleugel van een ander vliegtuigje, eveneens met een reclamesleep. Ruim 10 seconden zaten beide vliegtuigen aan elkaar vast voor het lukte om los te komen. Tijdens de pogingen om los te geraken waren de vliegtuigjes al veel hoogte verloren. De Cessna vloog door naar Rotterdam om daar te landen. Het reclametoestel maakte een noodlanding op het strand van Wassenaar. Niemand raakte gewond. Wel liepen beide toestellen schade op. Volgens de luchtvaartofficier had de piloot beter moeten opletten.

Schikking
De officier heeft er nu rekening mee gehouden dat de piloot zelf ook erg geschrokken is van de botsing en dat hij zelf ook in levensgevaar was. Daarom is gekozen voor een schikking.

Tags

VliegtuigWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top