Skip to content

Lentebeurs Gaaf Groen op 25 mei in Wassenaar

3 mei 20143 minute read

Wassenaar – De Lentebeurs van Gaaf Groen staat in het teken van ‘Vier de natuur’ met een deelname aan Fête de la Nature, een landelijk feestweekend dat overgewaaid is uit Frankrijk. Gaaf Groen viert de natuur met fantastische deelnemers, die allemaal van de natuur en de aarde houden met bijvoorbeeld groene speed ‐ dating in samenwerking met  ́The House of Green ́ uit Den Haag en een leemtafel van ‘Hiro Natuurlijk Wonen’ om het bouwmateriaal leem te leren kennen. Verdere activiteiten worden in de dagen voor de beurs op facebook geplaatst.

Tuinieren, stadstuinbouw en permacultuur zijn het hoofdthema van de Lentebeurs met deelnemers als Gezonde Gronden met de oudste permacultuuropleiding van Nederland, Lambert Sijens van de Tuinen van Weldadigheid als expert voor vergeten groenten en bijzondere groentesoorten, De Bolderik met een uitgebreid assortiment wilde zaden voor insecten en met eetbare bloemen, Pluk Geluk met hele mooie boeketten en kruiden, Moezziez met de rollende moestuin, The House of Green met een breed assortiment benodigdheden en De Bierkreek met biologische rozen.

Heel mooi is ook de deelname van Tesla Motors . Het bedrijf komt met een ultramoderne elektrische auto naar de beurs. Elektrisch rijden is fascinerend. Hoe mooi zou de wereld zijn als iedereen elektrisch zou rijden? Geen geluid, alleen het geluid van de banden op het asfalt en zonder schadelijke uitlaatgassen. Greeny Bros komt met elektrische scooters om ze op een testparcours uit te proberen. Van der Velde Verhuizingen komt met een elektrische verhuiswagen. Heel veel inspiratie dus op het gebied van duurzaam vervoer voor de consument.

Verder zijn we erg blij met FreshBook uit Den Haag. Eigenaar Michael geeft een lezing en na afloop van de beurs kunnen bezoekers hun oude computer met de onderdelen van Freshbook laten updaten. FreshBook installeert nieuwe hardware met opslagruimte en software van het alternatieve besturingssysteem Linux. Heerlijk om mee te werken. Razendsnel, anoniem surfen op internet en you tube video’s kijken zonder reclame zijn voorbeelden voor het geweldige systeem. Heeft u nog een of meerdere computers of laptops met Windows in de kast staan? Neem ze dan mee. De kosten voor de onderdelen en support bedragen normaal iets meer dan 100 Euro. Voor de beurs zorgen wij natuurlijk voor een leuke aanbieding.

De eerste honderd bezoekers van de beurs krijgen een goodie bag met onder andere een zakje biologische bloemenzaden van de Bolster, een exemplaar van het nieuwe magazine  ́Stadstuinieren ́ (nieuwe versie van het Cashew ‐ magazine) en zakjes met biologische lavendelbloemen van ‘Onze Suus’. De aanbiedingen van onze standhouders voor een bijdrage aan de goodie bag komen nu ook binnen. De definitieve inhoud van de goodie bag publiceren wij een paar dagen voor de beurs op facebook.

De entree voor de Lentebeurs bedraagt 7.50 p.p (kinderen gratis). De code om online kaarten met korting te kopen is gg2014, via de ticketshop op onze website: gaafgroen.nl/pagina/kaarten

Deze dag hebben wij ook een inhoudelijk programma met enorm interessante lezingen van onze standhouders, welke gratis gevolgd kunnen worden:

12:00 ‐ 13:00 uur
Water Universiteit met Thomas Hawker, www.water‐universiteit.nl 

13:00 ‐ 14:00 uur
Groen Dichterbij met Rachelle Eerhart, www.groendichterbij.nl

14:00 ‐ 15:00 uur
Ongekende groenten met Lambert Sijens, www.detuinenvanweldadigheid.nl

15:00 ‐ 16:00 uur
Groen computeren met Freshbook, www.freshbook.nl

16:00 ‐ 17:00 uur
Wilde Paddenstoelen met Mark Janssen, www.wildepaddestoeleneten.nl

Gaafgroene groetjes,
Bea & Lisa

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top