Skip to content

Studentenvereniging Minerva wil 200-jarig jubileum vieren op strand Wassenaar

8 mei 20142 minute read

Wassenaar – De Leidse studentenvereniging Minerva, met veel bekende oud-leden als prinses Beatrix en koning Willem-Alexander, heeft een vergunning aangevraagd om hun 200-jarig jubileum op het strand van Wassenaar te vieren. Ze verwachten zo’n 2000 (oud-)leden op het feest dat ze op 2 juli 2014 willen laten plaatsvinden. 

Afgelopen dinsdag hebben het CDA en DLW al vragen gesteld tijdens de raadsvergadering. Ze maken zich vooral zorgen om de veiligheid en de geringe voorzieningen die er zijn op het strand. Ook het feit dat het Wassenaarse strand een natuurgebied is haalde Ben Paulides van DLW aan. “Moet je zo’n groot event hier wel willen hebben?” Op de vraag of burgemeester Hoekema zelf lid is geweest van Minerva werd bevestigend geantwoord. Naast burgemeester Hoekema is ook wethouder de Lange lid geweest van Minerva.

Ook de strandtenthouders zitten niet echt op de komst van de studenten te wachten. Het lijkt erop dat Minerva alle benodigdheden zoals drank, sanitair, drank etc. zelf willen verzorgen. Waardoor de strandtenthouders dus niks aan het feest zullen verdienen, maar wel met de overlast zitten. Omdat er op het strand weinig tot geen voorzieningen zijn voor zo’n event, moeten dingen als toiletten, stroom en stromend water de dagen voor en na het event met zwaar materieel naar en van het strand gebracht worden. Dat betekend nog meer overlast voor de strandtenthouders en de bezoekers van het strand. 

Burgemeester Hoekema zegt dat deze aanvraag net zo behandeld wordt als andere aanvragen. Er zal dus grondig onderzoek gedaan worden, en burgemeester Hoekema hoopt eind deze maand een besluit te kunnen nemen. 

Tags

WassenaarWassenaarse Slag
Gerelateerde artikelen
Back To Top