Skip to content

Zaterdag 10 mei 2014 Molendag

8 mei 201437 second read

Wassenaar – In 1927 maakte de bekende illustrator van schoolboekjes, onze dorpsgenoot Cornelis Jetses, deze prachtige afbeelding van de korenmolen in Wassenaar. In die tijd was het zeker niet toegestaan om de molen te bezoeken.

Er werd hard gewerkt en bovendien was dit veel te gevaarlijk. Dat is nu anders. Vrijwel iedere zaterdagmiddag staat de deur open voor iedereen die belangstelling heeft voor deze molen en bij voldoende wind wordt er nog graan gemalen ook.

Op zaterdag 10 mei is het Molendag. Misschien een mooie gelegenheid om eens te komen kijken. Vanaf ‘s morgens elf uur bent u welkom. En mocht u vragen hebben, er zijn voldoende molenaars aanwezig om hier antwoord op te geven.

Wie weet tot zaterdag.

Ook namens Cor, Jeroen en Ruud,
Carl Doeke Eisma

Tags

WassenaarWindlust
Gerelateerde artikelen
Back To Top