Ga naar hoofdinhoud

Beleef Polderdag 2014 als ‘Verrassend Natuurlijk’

9 mei 20143 minute read

Wassenaar – De polder in, de boer op! Op de Polderdag fiets en wandel je langs boerderijen en kwekerijen en kun je genieten van agrarische activiteiten, streekproducten en muziekoptredens in de mooiste tijd van het jaar. Polderdag 2014 vindt plaats op donderdag 29 mei a.s. van 10 tot 16 uur, en heeft als thema Verrassend Natuurlijk.

Ieder jaar op Hemelvaartsdag vindt de Polderdag plaats in het Land van Wijk en Wouden. Vier gloednieuwe fietstochten zijn uitgezet door de dorpen Zoeterwoude, Stompwijk, Hazerswoude, Koudekerk, Voorschoten, Wassenaar, Leiderdorp en Kaag en Braassem. Je kunt ook kiezen voor een wandeling door de Hazerswoudse polders onder leiding van een ervaren gids.

Word wegwijs in eigen regio
De Polderdag leid je langs boerderijen, kwekerijen en andere pleisterplaatsen waar allerlei activiteiten zijn georganiseerd, dit jaar rond het thema Verrassend Natuurlijk. Vogelwerkgroepen geven uitleg over de weidevogels die je ziet en hoort. Een boer demonstreert hoe volgens eeuwenoude traditie boerenkaas wordt gemaakt. Er is livemuziek om naar te luisteren en lokaal gekweekte groente en fruit om te proeven. Ook voor kinderen is er van alles te doen, zoals ravotten in de hooiberg en natuurproefjes doen.

Lekker naar buiten
Ervaar het voorjaar in de polder. Geniet van de bloeiende slootkanten en de landelijke geur. Hoor koeien loeien en weidevogels roepen. De Polderdag is een uitgelezen kans om lekker buiten te zijn en te (her)ontdekken hoe prachtig je eigen regio is. Een volledig overzicht van de activiteiten staat op www.polderdag.nl.

Fietsroutes
De vier fietstochten zijn zo’n twintig tot dertig kilometer lang. In de deelnemende dorpen en omliggende steden zijn diverse startpunten waar je je kunt inschrijven en een routebeschrijving ontvangt. De startpunten zijn open van 10.00 tot 13.00 uur. De bedrijven heten je van harte welkom tot 16.00 uur.

Wandeltocht Hazerswoude
De polderwandeling rondom Hazerswoude duurt ongeveer vier uur. De route gaat langs boerderijen en kwekerijen en onderweg geeft de gids uitleg over de streek. Start is om 12.00 uur bij Café De Egelantier, Raadhuisplein 1, Hazerswoude-Dorp.

Kosten
Inschrijving kost slechts € 3,– per volwassene. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Bij inschrijving ontvang je een routebeschrijving en programma van de Polderdag-activiteiten.

Organisatie
De Polderdag is het initiatief van Stichting Land van Wijk en Wouden, Stichting Grote Polder Groen(e) Hart, LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden, de agrarische natuurverenigingen Wijk & Wouden, Santvoorde en VANAde. De dag is dit jaar mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeenten in Land van Wijk en Wouden, Kaag & Braassem en Duin, Horst & Weide.

Startpunten
Route Duin, Horst & Weide
• Het Wapen van Voorschoten, Voorstraat 16,
• Restaurant ’t Regthuys, Plein 18, Wassenaar
• Boerderij De Raaphorst, Raaphorstlaan 18, Wassenaar
• Volkstuin Eigen Arbeid, Zijdeweg 60, Den Haag

Route Hazerswoude
• VVV ‘Het Brugwachtertje’, Pieter Doelmanstraat 19, Alphen aan den Rijn
• Hotel Café Restaurant de Unie, Kerkweg-Oost 226, Waddinxveen
• Restaurant ’t Keldertje, Burgemeester Colijnstraat 1a, Boskoop
• Café De Egelantier, Raadhuisplein 1, Hazerswoude-Dorp
• Landwinkel Sonneveld, Omleidingsweg 2, Benthuizen

Route Zoeterwoude/Stompwijk
• Café De Meester, Zuidbuurtseweg 57/58, Zoeterwoude-Dorp
• Brasserie Cronesteyn, Vlietweg 2, Leiden
• Café De Oude Sluys, Sluiskant 26, Leidschendam
• Eetcafé Aswieta, Dr. Van Noortstraat 194, Stompwijk
• Restaurant Aa-Zicht, Strand 1, Zoetermeer
• De Grote Molen, Molenpad 9, Zoeterwoude
• Hortus botanicus, Rapenburg 73, Leiden

Route Leiderdorp, Kaag & Braassem, Koudekerk
• NME-centrum Weidezicht (kinderboerderij Merenwijk), Parkzicht 100, Leiden
• Café De Hoek, Dorpsstraat 50, Koudekerk aan den Rijn
• Hortus botanicus Leiden, Rapenburg 73, Leiden
• Recreatieboerderij Boterhuispolder, Langebrug 1, Warmond
• Informatiecentrum A4, Bospolder 11, Leiderdorp

Meer informatie
De meest actuele informatie over routes, bedrijven en activiteiten is te vinden op de website www.polderdag.nl. Je kunt ook bellen met (0172) 741 302 en op de dag zelf met 06 – 2955 5851.

Tags

Wassenaar
Back To Top