Skip to content

Ook in 2014 Blauwe Vlag op de Wassenaarse Slag

9 mei 20142 minute read

Wassenaar – De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 159 Blauwe Vlaggen toegekend, 100 jachthavens en 59 stranden. Jachthaven Nauerna ontvangt uit handen van weerman Peter Timofeeff de 100e Blauwe Vlag voor jachthavens. De Gemeente Schagen (v/h Zijpe) ontvangt voor het 25e jaar 4 Blauwe Vlaggen voor haar stranden. De Blauwe vlaggen 2014 werden gisteren op 8 mei uitgereikt in IJmuiden aan Zee.

Veilige en schone jachthavens en stranden
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Blauwe Vlag
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten
bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

Internationale Jury
De internaitonale jury was vol lof over de Nederlandse kandidaten, de wijze waarop “environmental education” wordt geïmplementeerd en de andere criteria worden toegepast.

Tags

WassenaarWassenaarse Slag
Gerelateerde artikelen
Back To Top