Skip to content

Vier de natuur in de Duivenvoordse- Veenzijdse Polder op 24 mei 2014

10 mei 20142 minute read

Wassenaar – In het weekend van ‘Fête de la Nature’ op 24 mei van 11.00- 13.00 uur vieren we de lente in de Duivenvoordse- Veenzijdse Polder. Een gids van Staatsbosbeheer neemt je mee door het Achterbos. Dit bos is in de Middeleeuwen ontstaan als hakhoutbos en het is er nu een feest van kleuren en geluiden.

Het Achterbos bevindt zich op een oude strandvlakte, gevormd na de laatste ijstijd. In en om het bos zijn de sporen van deze geschiedenis nog altijd zichtbaar in het landschap. Het bos heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een ruig en wild bos met slootjes, een drassige bodem en veel omgevallen bomen. Een bijzondere wildernis met een heel eigen sfeer. Na het bos komen we in de polder. Hier leven weer heel andere soorten: weidevogels en hazen vieren hier de lente. Hopelijk horen we de wulp jodelen en zien we de kievit dartelen in de lucht. Kortom, het feest in de polder: Fete de la Nature! Kom het met ons vieren!

Denkt u aan goed waterdicht schoeisel! Het is een nat bos dus er kunnen muggen zijn, dus bedekkende kleding is aan te bevelen.

Samengevat:
Datum en tijd: 24 mei, van 11.00 tot 13.00 uur
Startpunt: ingang Achterbos aan het Oude Veenpad in Leidschendam (bereikbaar via Tuinenlaan in Leidschendam – via tunnel wandelend onder het spoor door naar het Achterbos).
Voorbereiding: laarzen, weerbestendige en bedekkende kleding
Kosten: volwassenen 5,00 euro, kinderen (vanaf 6 jaar) 2,50 euro. Graag gepast betalen.
Aanmelden: via ivnleiden@hotmail.com er kunnen maximaal 15 deelnemers mee.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top