Skip to content

Excursie met het thema: Ochtendgloren en vogelzang

11 mei 20142 minute read

Wassenaar – Op zondag 18 mei organiseert IVN regio Leiden een excursie in het Achterbos in de Duivenvoordse en Veenzijdse polder. We zullen in het bos een wandeling maken. We verwachten de veel vogelzang te horen in het bos en vogels in polder te zien. Hoe herkennen we de verschillende vogels aan hun zang? Kunnen we ze ook zien? We kunnen er in ieder geval van genieten! Bloeit er al iets? Laten de hazen en misschien reeën zich zien in de polder? Ook kijken we naar sporen van de historie zoals die nu nog in het landschap te zien zijn.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze excursie door een e-mail te sturen naar: ivnleiden@hotmail.com. Dan krijgen ze bericht of ze kunnen deelnemen aan de excursie of dat de excursie intussen is volgeboekt (er kunnen bij deze excursie maximaal 20 deelnemers mee). Trek stevige waterdichte schoenen aan. Een verrekijker zal handig zijn.

Samengevat
Datum Zondag 18 mei, tijd 05.00 tot ongeveer 07.00
Startpunt; de ingang van het Achterbos aan het Oude Veenpad in Leidschendam. http://goo.gl/maps/LsJMg
Voorbereiding; waterdicht schoeisel en evt. verrekijker.
Kosten: gratis
Aanmelden; via www.ivn.nl/leiden er kunnen maximaal 20 deelnemers mee.

Routebeschrijving: de ingang van het Achterbos ligt aan het Oude Veenpad te Leidschendam (dit is het fietspad langs het spoor tussen Leidschendam en Voorschoten). U auto kunt u parkeren op de parkeerplaats van begraafplaats Noorthey. Loop vanaf de parkeerplaats met de fietstunnel onder het spoor door en na 150 meter vind u de ingang aan uw linkerhand.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top