Skip to content

Montessorischool Wassenaar zwemkampioen Zuid-Holland

12 mei 20142 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag 10 mei wist de Montessorischool uit ons dorp de eerste plek te bemachtigen op de Provinciale Zuid-Hollandse Schoolzwemkampioenschappen.

Terwijl het buiten stormde en regende, was het in het zwembad De Devel in Zwijndrecht één groot feest. Wel 100 basisschoolleerlingen van alle leeftijden namen het tegen elkaar op onder luid gejuich van het grote toegestroomde publiek. Maar liefst 14 andere scholen werden verslagen op de onderdelen vrije slag, rugcrawl en de estafette. De vrolijke muziek, fun-estafette, mascotte, vele prijzen en opening door de burgemeester van Zwijndrecht maakten de middag compleet.

Het begon allemaal op vrijdagavond 31 januari toen de Montessorischool voor het derde achtereenvolgende jaar het scholenzwemtoernooi in het Sterrenbad in Wassenaar won. Aangemoedigd door WZK, de lokale zwemvereniging en organisator van het Wassenaarse scholenzwemtoernooi, besloot de school mee te doen aan de provinciale kampioenschappen. Het was voor het eerst sinds lange tijd dat een school uit Wassenaar het opnam tegen de gevestigde orde in de regio. Het team, dat verplicht voor de helft uit niet-wedstrijdzwemmers bestaat, mag op 31 mei in Veenendaal strijden om de nationale titel. De trainingen die gedeeltelijk tijdens schooltijd plaatsvinden zijn alweer in volle gang.

Veel dank gaat uit naar WZK en het Sterrenbad voor alle hulp bij de voorbereidingen.

Tags

MontessorischoolWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top