Skip to content

Wandeling “Schilders van de duinen”

12 mei 20142 minute read

Wassenaar – Op zondag 18 mei om 10.00 uur nemen vrijwilligers van Staatsbosbeheer u mee voor een wandeling in het zuidelijke deel van Berkheide, het onderwerp van deze wandeling is: Schilders van de duinen.

In de voetstappen van de schilders van de duinen zullen we een wandeling maken. Wie waren zij en wanneer schilderden zij hier? Lang waren de duinen ontoegankelijk en het is pas in de negentiende eeuw dat de eerste schilders van de duinen hier hun schildersezels neerzetten. Tot de eerste horen van Gogh en Breitner. Met de Haagse School komen er meer: het wordt een geliefd onderwerp: Weisenbruch, Mauve en de gebroeders Maris zijn hier een voorbeeld van. Akkeringa had zelfs een buitenatelier in de de omgeving van Meijendel. Door het “Parelmoeren licht”, zoals Wolkers zei, heeft alles in de duinen een speciale glans, een eigen licht. Dit kunnen ook wij ontdekken!

In augustus er een vervolg: Door de ogen van de schilders van de duinen.

De wandeling is niet toegankelijk voor honden en niet geschikt voor minder validen.
Stevige schoenen of laarzen zijn raadzaam.
Start : de parkeerplaats tegenover Hotel Duinoord, Wassenaarseslag 26, 2242 PJ Wassenaar.
Tijd: van 10.00 tot 12 uur.
De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar
Prijs: volwassenen 5 euro, kinderen t/m 12 jaar 2,50 euro
Aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/hollandsduin Kijk bij “activiteiten”.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top