Skip to content

5 juni 2014 – Dagtocht van ANBO en KBO

13 mei 20142 minute read

Wassenaar – Deze dag brengt ons naar Brabant. We gaan daar lekker smullen van het witte goud met een bijzonder drankje. In de westhoek van Noord Brabant verbouwt men al eeuwen de grondstoffen voor de productie van lijnolie ,vlaslinnen en suiker. In het oude vestingstadje Klundert bevindt zich het Vlasserij en suiker museum. Hier staat om 10.30 de koffie met gebak voor ons klaar.

Na het kopje koffie met gebak demonstreren medewerkers van het museum het verwerkingsproces van vlas. Onder leiding van een gids wordt u vervolgens rondgeleid langs de suiker en vlas expositie. We vervolgen de reis naar Hoogerheide waar het diner wordt geserveerd. Na het diner brengt de bus ons naar de bosrijke omgeving van Etten Leur.

Bij Asperge en Wijn boerderij De Santspuy zullen wij een wandeling maken langs de asperge velden en door de wijngaard. De aspergeteler gaat vertellen over asperges en druiven. Tijdens de excursie ziet u het steken en sorteren van de asperges. Als afsluiting kunt u wijn en likeur en proeven met een ovenvers stokbroodje belegd met dagverse aspergesalade. Na een dag met veel belevenissen en hopelijk een voldaan gevoel komen we terug om 19.30 uur in Wassenaar.

Deze dagtocht vol activiteiten kost € 52,–. Graag opgeven tussen 18.00 en 19.00 uur bij Elly Binnendijk onder opgave van de opstapplaats en eventuele dieet wensen via tel 5146814 of via e-mail naar bramel@scarlet.nl. Opstapplaatsen: Aldi 8.30 uur, Albert Heijn 8.35 uur en Ter Weerlaan om 8.40 uur. Verzoek het bedrag bij voorkeur na opgave over te maken op IBAN rekening: NL44INGB0003663694 t.n.v. Reisfonds ANBO en KBO of anders in de brievenbus onder vermelding van naam en bedrag bij E. Kortekaas, Van Limburg Stirumstraat 25.

Namens de reiscommissie, graag tot ziens!
Elly Binnendijk

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top