Skip to content

Word Vrijwilliger week 20 2014

13 mei 20143 minute read

Wassenaar – Om zorg in de toekomst betaalbaar te kunnen houden, wordt volgend jaar de zorg dichter bij de mensen georganiseerd. De gemeente gaat bij een nieuwe zorgvraag eerst onderzoeken of de cliënt zelfstandig thuis kan blijven wonen met hulp vanuit hun vangnet (familie, vrienden, buren) aangevuld met zorg door professionals. Het uitgangspunt wordt efficiënte en effectieve zorg, waarbij de cliënt zo lang mogelijk blijft meedoen in de maatschappij.

Vooruitlopend hierop is in Zoetermeer door “VanenVoor” een initiatief gestart om zgn. burgerkracht te mobiliseren. Zij willen ondernemers en burgers laten samenwerken via de Wijzelf Zorgcoöperatie in hun woonplaats. Zorgvragers en hulpbieders (bijv. schoonmaak, (tuin)klussen, boodschappen, begeleiding bij uitstapjes enz.) vinden elkaar via een website van de coöperatie, zie www.wijzelf.nl

Initiatiefnemer VanenVoor is op zoek naar vrijwillige bestuurders die een Wijzelf Coöperatie willen oprichten in Wassenaar. Zij leveren een blauwdruk en een online platform, waarmee vrijwillige bestuurders van start kunnen gaan. Wie gaat de uitdaging aan?

  • Voorzitter Wijzelf Zorg Coöperatie Wassenaar (vacaturecode B 064): Ben jij een bestuurder op HBO niveau met een pioniersmentaliteit, doorzettingsvermogen en een grote maatschappelijke betrokkenheid? Geef jij leiding aan het team dat het beleid uitzet voor de nieuwe zorg coöperatie?
  • Penningmeester Wijzelf Zorg Coöperatie Wassenaar (vacaturecode B 066): Een man of vrouw met kennis van en ervaring met boekhouden. Liefst ook bestuurlijke ervaring. In elk geval met grote maatschappelijke betrokkenheid en doorzettingsvermogen.
  • Secretaris Wijzelf Zorg Coöperatie Wassenaar (vacaturecode B 065): Een man of vrouw met bestuurlijke ervaring op HBO niveau met grote maatschappelijke betrokkenheid en doorzettingsvermogen.
  • Algemeen bestuurslid Wijzelf Zorg Coöperatie Wassenaar(vacaturecode B 068): Een zgn. “mensen mens” met grote maatschappelijke betrokkenheid. Een echte doener die mede het beleid helpt uitzetten en ook een aantal praktische taken op zich neemt zoals het beoordelen en goed- of afkeuren van de profielen die op de website geplaatst worden.

Voor meer informatie over het project zie www.wijzelf.nl. Voor meer informatie over deze vacatures of een andere vacature in het vrijwilligerswerk: Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale in de Van Heeckerenstraat 2, bel 511 31 33 of stuur een email naar info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl. Openingstijden ma t/m vr van 0-9.30-12.00 uur. Vraag ook naar de vacaturemapen bij de bibliotheek of het gemeentehuis.

Nieuwe aanbiedingen Vrijwilligerspas!
Nu ook korting bij de Boeketterie, Kaas en Zo, de Wassenaarsche Viswinkel en Wooncentrum Wassenaar. Zie www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl voor een volledig overzicht van de 90 pasaanbiedingen.

Tags

VCWVrijwilligerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top