Skip to content

Zomerfeest 2014 in Kerkehout

13 mei 20144 minute read

Wassenaar – Traditioneel staat in de wijk Kerkehout de eerste week van juni in het teken van het zomerfeest. Ook dit jaar zal dat uiteraard het geval zijn. Het zomerfeest in Kerkehout werd voor het eerst gehouden ergens in de jaren vijftig van de vorige eeuw! Toen was een draaimolen de grootste attractie. Het feest werd echter jaar in jaar uit steeds groter. Er werd zelfs een grote tent neergezet waar de diverse activiteiten werden gehouden.

Later kwamen er optredens van vele grote Nederlandse artiesten. Eén van de hoogtepunten was het geweldige optreden van Imca Marina. Met een gastoptreden van een buurtbewoner. En we mogen zeker ook het optreden van Nico Haak niet vergeten (alhoewel hij het zelf toen niet helemaal bewust heeft meegemaakt). Helaas stopte eind jaren 90 het zomerfeest in Kerkehout. Totdat in 2000 een aantal buurtbewoners de koppen bij elkaar stak. En het zomerfeest ‘nieuwe’ stijl was geboren. Inmiddels is het feest weer uitgegroeid tot een geweldig spektakel. Met ook weer optredens van bekende en (toen nog) minder bekende bandjes en artiesten.

Om de kosten toch wat te drukken wordt het feest dit jaar niet in de tent in de Agathastraat gevierd, maar in het Buurtcentrum aan de Charlottestraat. Achter het Buurtcentrum zullen drie grote tenten worden aangebouwd om toch voldoende ruimte te hebben voor de vele activiteiten (en uiteraard voor de bar en snackbar).

Op zaterdag 31 mei wordt er afgetrapt met een rommelmarkt in het buurtcentrum aan de Charlottestraat. Vanaf 10 uur kunt u kijken of er wat van uw gading te koop is.
In de avond en nacht van zaterdag 31 mei op zondag 1 juni is de jeugd (dit jaar voor het eerst vanaf 10 jaar) aan de beurt. Dan staat de zogenoemde ‘Mystery Night’ op het programma. Op diverse plaatsen in Wassenaar moeten dan opdrachten worden uitgevoerd. Op zondag, maandag en dinsdag staat het opbouwen en inrichten van het Buurtcentrum en de tenten op het programma. Gelukkig zijn er vele buurtbewoners bereid om de handen uit de mouwen te steken. In de tenten onder meer een schiettent, de extra bar en de snackbar. Het podium voor de diverse optredens is dit jaar in het Buurtcentrum. Woensdagmiddag 4 juni is de officiële opening van het feest. Door de jongste jeugd worden op het Mariaplein ballonnen opgelaten. Gevolgd door activiteiten (onder meer een kinderdisco) voor de kinderen in het Buurtcentrum. Op woensdagavond staat er een fietspuzzeltocht voor iedereen op het programma. In het Buurtcentrum zijn er dan ‘kroegspelletjes’ (bierpulschuiven, darten, e.d.). Op donderdag is er onder meer klaverjassen voor de ouderen, een autopuzzelrit en bingo. Vrijdagmiddag is er jeu de boules op het Mariaplein. ‘s Avonds een optreden van een professionele dansgroep, van de Jazzdance groep uit Kerkehout en een talentenjacht. De avond wordt afgesloten met een feest DJ.

Dan de zaterdag. In de middag is er een zeskamp. Daarna met z’n allen bbq’en. Tijdens de zeskamp en de bbq is een mini braderie gepland waar diverse buurtbewoners en kleine zelfstandigen hun producten kunnen promoten en verkopen. Er worden onder meer cupcakes, sieraden en WK haarversiering verkocht. Ook kunt u uw nagels daar laten doen. En dan de grote feestavond: Dit jaar een optreden van de partyband Band & Breakfast. Een paar jaar geleden waren ze ook al van de partij tijdens het zomerfeest. Daar wordt nu nog over gepraat. Was u er toen niet bij? Dan is het nu reden te meer om wél langs te komen. Deze band is een garantie voor een geweldige avond. Dan rest nog de zondag. Vele handen maken dan licht werk bij het opruimen.

Voor het complete programma kunt u kijken op www.kerkehout.nl

Tot ziens tijdens de zomerfeestweek in Kerkehout!

Tags

KerkehoutWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top