Skip to content

Jonkheer springt voor de trein

14 mei 201452 second read

Wassenaar – Jonkheer Jan de Lange, die in 2010 zijn vrouw wurgde in hun villa aan de Koekoekslaan, heeft maandagmorgen zelfmoord gepleegd, zo meld de Telegraaf. De Lange sprong maandag in de vroege morgen voor de trein bij Heemstede.

Jan de Lange die zijn vermogen verwierf met zijn parkeerbedrijf P1, wurgde zijn vrouw Reineke in 2010. Na twee dagen belde hij de politie met de boodschap dat er iets ergs was gebeurd. Door de rechtbank werd hij veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs. In hoger beroep vocht hij dit vonnis aan.

Uiteindelijk werd hij eind vorig jaar vrijgelaten, dit naar aanleiding van ingehuurde specialisten die verklaarde dat de Lange tijdens het wurgen van zijn vrouw volledig ontoerekeningsvatbaar zou zijn geweest. De oorzaak hiervan was een psychotische depressie waar hij op dat moment aan zou leidde. Omdat hij succesvol was behandeld door middel van shocktherapie, vond het hof tbs ook niet meer nodig.

De lange woonde sinds zijn vrijlating in Bloemendaal, de villa waar het drama zich voltrok staat sinds kort te koop voor ruim 4 miljoen euro.

Tags

JonkheerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top