Skip to content

Autisme informatiemarkt bij “Jansland” afgelopen 10 mei

15 mei 20142 minute read

Voorschoten – Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van “Stichting Jansland” werd in Voorschoten op zaterdag 10 mei van 11.00 tot 16.00 uur een informatiemarkt over autisme georganiseerd. Op het terras van “Theehuis Jansland” waren er 5 diverse – aan autisme gerelateerde – organisaties aanwezig om zich presenteren.

De informatiemarkt werd officieel geopend door mevrouw Inge Nieuwenhuizen (demissionair Wethouder van Voorschoten) met een prachtige toespraak. In deze toespraak gaf mevrouw Nieuwenhuizen aan dat het bij mensen – met een afstand tot de arbeidsmarkt – vooral belangrijk is om te kijken naar wat ze wel kunnen.

Na een dankwoord kreeg Inge Nieuwenhuizen een kleine appeltaart aangeboden van één van de leerlingen. De appeltaart is die ochtend gebakken door de leerlingen en vrijwilligers van “Theehuis Jansland”.

In de middag heeft de heer Jaap Brand, ervaringsdeskundige van “Autisme Ten Top”, een presentatie gehouden over autisme en werk. Een hele indrukwekkende en herkenbaar verhaal. Er werden vele kanten belicht en verteld wat belangrijk is, om rekening mee te houden bij een werknemer met autisme. Jaap Brand werd daarna hartelijk bedankt door de oprichtster Petra Jansma en kreeg ook van één van de leerlingen, een kleine appeltaart aangeboden.

Ondanks dat het een regenachtige dag was, hing er een fijne sfeer. De gezellige muziek van het jazz duo, de “Orleanian Owls”, heeft daar ook zeker aan bijgedragen.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top