Skip to content

Vliegtuigbom wordt maandag tot ontploffing gebracht

15 mei 201442 second read

Wassenaar – De vliegtuigbom die vorige week werd gevonden in leiden wordt maandag pas tot ontploffing gebracht. De bom ligt nu bij het Valkenburgse meer en zal hier maandag eerst ontmanteld worden.

Tijdens de ontmanteling moeten de bewoners van enkele honderden woningen, vooral in Wassenaar, tussen 10:30 tot 12:15 uur binnenblijven. Ze kunnen er ook voor kiezen om voor 10:30 het gebied te verlaten. Deze voorzorgsmaatregelen worden getroffen omdat het moment dat de ontsteking uit de bom wordt gehaald het meest risicovol is.

Als het de EOD lukt om de ontsteking uit de vliegtuigbom te halen zal de 500 ponder rond 14:30 tot ontploffing worden gebracht op het strand tussen Scheveningen en Wassenaar. Mocht het niet lukken de bom onschadelijk te maken dan wordt de operatie stil gelegd. Omroep West houdt een een liveblog bij zo kunt u op de hoogte blijven van alle laatste ontwikkelingen.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top