Ga naar hoofdinhoud

Wim van de Camp enthousiasmeert kiezer over Europa

15 mei 20142 minute read

Wassenaar – Op dinsdag 6 mei 2014 bracht Wim van de Camp een bezoek aan het CDA Wassenaar. Deze ervaren en kleurrijke politicus (nr. 3 op de kandidatenlijst van het CDA voor de Europese verkiezingen) zorgde voor een levendige en drukbezochte bijeenkomst. Van de Camp begon met een interessante introductie over de geschiedenis van de Europese Unie. Hij zette de discussie meteen op scherp door te benadrukken dat in Europa sprake is van een Economische en Monetaire Unie (EMU) en niet zoals vaak gedacht wordt van een Europese Monetaire Unie.

Het valt te betreuren dat deze economische basis de afgelopen tijd op de achtergrond is geraakt. Dat is jammer, zo stelde van de Camp, want juist daar liggen belangrijke voordelen voor Nederland. Hij benadrukte dat de vraag voor of tegen Europa, zoals die in het politiek debat regelmatig naar voren komt, helemaal niet juist is. Het gaat veel meer om de vraag wat voor soort Europa we eigenlijk willen. Hier had van de Camp een duidelijk antwoord op. Het CDA in Europa staat voor drie belangrijke uitgangspunten. In de Europese politiek moeten de juiste gemeenschappelijke waarden centraal staan, het Rijnlands model moet de kern van het ondernemerschap vormen, en de inkomensongelijkheid moet in de hand gehouden worden. Hierna ontstond een levendige discussie. De aanwezigen wilden onder meer weten hoe de kloof tussen de burger en de Europese politiek verkleind kan worden. Ook vroeg men zich af of de “Brusselse eurocraten” niet te hard van stapel lopen, zeker gelet op de vaak enorme onderlinge verschillen tussen de lidstaten. Ook de gespannen situatie in Oekraïne en de relatie tot de EU kwam aan bod. Van de Camp beantwoordde de vragen op gepassioneerde wijze. Daarmee kwam een succesvolle avond ten einde. We wensen Wim van de Camp veel succes met de verkiezingen van 22 mei aanstaande.

Tags

CDAWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top