Skip to content

Groot optreden van ras-Hagenees Dennis Wijmer in Kakafonie

16 mei 20143 minute read

Wassenaar – Op zondag 18 mei zal Dennis Wijmer met zijn Wijmer Republiek een optreden geven in de grote studio van Midvliet FM. Publiek is welkom, maar vol is vol…

Om ± 12:30 uur is er een interview met Dennis Wijmer en hoor je muziek van hem vanaf cd. Om ± 13:05 uur geeft hij met de Wijmer Republiek een optreden in de grote studio van Midvliet FM. Dit optreden is te horen op Midvliet FM en te zien op Midvliet TV.

Dennis schreef onder meer een mooi lied over de Haagse Schilderswijk. Hij woont er zelf sinds een paar jaar. Dennis Wijmer is er als kunstenaar een wat vreemde eend in de bijt, maar hij voelt zich er wel helemaal thuis.

Dennis woonde zo’n eerst in een riant huis in de bomenbuurt in Den Haag en werkte in de zorg. Met vrouw en kinderen trok hij naar de Franse Pyreneeën, waar ze een pension wilden beginnen. Zijn huwelijk liep echter op de klippen. Al snel keerde Dennis een illusie armer in zijn eentje terug naar Nederland. Zonder werk en inkomen. “Ik was ontredderd, voelde me heel triest.”

Hij besloot het als beeldend kunstenaar (waarvoor hij is opgeleid), als dichter en muzikant te gaan proberen. Voorheen haalde hij op die manier wat bijverdiensten binnen, nu is Dennis er volledig beroepshalve mee bezig. “Ik doe nu de dingen die ik leuk vind. En het loopt al aardig.”

Dennis woont en werkt aan de ‘s-Gravenzandelaan. “Ik mis mijn grote huis wel eens. Maar ik ben blij dat ik hier een eigen stekkie heb, met een tuintje.” Het bevalt Dennis best in de Schilderswijk. “Ik snap wel dat anderen eraan moeten wennen dat er zoveel buitenlanders wonen.” Maar zelf houdt hij van de vele uiteenlopende culturen die je hier aantreft. “Natuurlijk, we hebben een andere godsdienst en we kleden ons anders. Maar in essentie zijn we allemaal hetzelfde. Als je de verschillende opvattingen met elkaar uitwisselt, kom je dichter tot elkaar.”

De Schilderswijk is een warme wijk, vindt Dennis. “De wijk heeft eigen kleuren en geuren, door de multiculturele bevolking. Als je in de stad wilt wonen en van andere mensen en nieuwe dingen houdt, zit je hier goed.”

Bezoekers van openbare vergaderingen in de stad kunnen Dennis ook tegenkomen als ‘zingende notulist’. Improviserend vat hij dan de besproken onderwerpen muzikaal samen in een lied of liedje. Ook zie je hem soms als stadstroubadour bij rondvaarten door Den Haag. Vorig jaar was Dennis één van de jubileumartiesten op het Haagse Zwingfestival.

Dennis heeft een aantal jaar opgetreden onder het pseudoniem Robbie Krijgsman, maar geeft nu toch de voorkeur aan zijn eigen naam. Hij houdt van liedjes, schijft ze zelf en voert ze solo uit, maar ook met begeleiding. Soms één man, soms een hele band: de Wijmer Republiek. Louter gouwe ouwe, doorgewinterde, kranige, nog lang niet versleten, lekker doorgerijpte muziekrotten, zoals hij zelf zegt.
Zijn muziek is Nederlandstalig en bestaat louter uit eigen repertoire dat alle facetten van het leven bezingt.

Op zondag 18 mei kun je in Kakafonie bij Midvliet FM om 12:30 uur luisteren naar een interview met Dennis Wijmer en om ± 13:05 uur treedt hij met de Wijmer Republiek live op in de grote studio. Te zien op Midvliet TV en te horen op Midvliet FM.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en 107.9 MHz., via de kabel op 92.9 MHz, via Ziggo digitaal kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal 1781 (radio), via Ziggo analoog kanaal 45 en via Internet. Informatie over Midvliet vindt u ook op: www.midvliet.com.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top