Skip to content

Het Adelbert en cultuur om de hoek…

16 mei 20142 minute read

Wassenaar – De afgelopen week gingen bij elkaar ruim 225 leerlingen en medewerkers van het Adelbert College naar “Soldaat van Oranje” in de Theaterhangaar en naar “Urbanus zelf!” en “OP Sterk Water”, beide in de Leidse Schouwburg. Ook de beeldentuin van de Caldic Collectie in Wassenaar-Zuid werd bezocht. Al jaar en dag lukt het om geld en tijd vrij te maken, zodat leerlingen voor kleine bedragen kunnen genieten van allerhande voorstellingen, kunstexcursies en exposities. En genieten hebben ze gedaan!

Over “Soldaat van Oranje” was iedereen positief en onder de indruk en het was ook heel leerzaam: geschiedenis, aardrijkskunde en culturele en kunstzinnige vorming in één pakketje Ook de begeleiders waren onder de indruk, mede wat betreft het gedrag van de leerlingen. De jongedames en heren zijn al jaren graag geziene gasten bij een groot aantal culturele instellingen in heel de regio. Onbedaarlijk werd er gelachen bij Urbanus, maar ook een leerling die de humor niet begrijpt. Dat mag! Improvisatiecabaret op donderdag krijgt iedereen aan het lachen. Kunst en Cultuur een belangrijk bindmiddel?

Beeldentuin
Ondanks de hevige onweersbuien van diezelfde morgen konden 24 leerlingen uit 3T met Kunstvakken2 Beeldend in hun pakket met stralend weer naar de Beeldentuin van de Caldic Collectie in het Clingenbosch te Wassenaar-Zuid fietsen. Gelukkig maar, want een bezoek aan deze bijzondere Beeldentuin in onze eigen achtertuin mocht niet in het water vallen!

Gewapend met een scherp oog, een ontwikkelende tastzin, een dosis praktijkervaring en een goede hoeveelheid Hollandse nuchterheid gingen de leerlingen met twee gidsen op pad langs ongeveer tweederde van de ruim 60 kunstwerken die dhr. Van Caldenborgh hier in de tuin heeft weten te verzamelen. Tijdens de wandeling zagen we werken van allen nog in leven zijnde kunstenaars uit binnen- en buitenland, zoals Anish Kapoor, Jean Tinguely, Atelier van Lieshout, ExpoHenk, Henry Moore, Don Brown en meer.

Anders dan normaal gesproken gebruikelijk is, mochten de meeste beelden ook aangeraakt worden, een ervaring op zich! En wat is er mooier dan je te vergapen aan zandstenen, stalen, bronzen, houten, bakstenen of glazen bouwsels, constructies, assemblages en afgietsels die zijn gestapeld, getimmerd, gemetseld, gegoten, gespoten, gepoetst, gelakt.. De weerbarstige verscheidenheid van het werk geeft het brede spectrum van de kunst weer en is daarom uitermate geschikt voor deze groep om te mogen bezoeken.

3tebha groep

Tags

AdelbertCultuurWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top