Skip to content

Lentevreugd met bloemen en vlinders

19 mei 201456 second read

Wassenaar – Beleef de lente op een wandeling door duingebied Lentevreugd. Ga mee op zoek naar vlinders met namen als kleine vuurvlinder, klein geaderd witje, bont zandoogje en bruin blauwtje. Later dit seizoen wordt de wandeling herhaald op zoek naar vlinders die in de zomer zijn te bewonderen.

Een zoektocht naar vlinders heeft alleen een kans van slagen op plaatsen waar bloemen de omgeving kleuren. Vandaag de dag valt dat niet mee zo valt op te maken uit de, door de Vlinderstichting, gestarte campagne om Nederland ” kleurrijker te maken”. Met hulp van genoemde stichting worden op allerlei plekken bloemen gezaaid: “idylles voor mensen om van te genieten en voor vlinders om te overleven.”

Tijdens de excursie zullen de natuurgidsen aandacht besteden aan uiteen lopende vragen als: ” vlinders willen bloemen, hebben ze daarnaast nog andere wensen” en “vanwaar de naam bruin blauwtje?”

Wandel mee en geniet op deze lentewandeling van de bonte pracht van bloemen in bloei en vlinders als het bruin blauwtje.

Wanneer: Zondagmiddag 25 mei van 15:00 tot 17:00 uur
Startplaats: Lentevreugd Katwijkseweg 19A,2242PB Wassenaar
Prijs: volwassenen 5, kinderen t/m 12 jaar 2,50 euro
Aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/hollandsduin onder het kopje ‘activiteiten’.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top