Ga naar hoofdinhoud

Vliegtuigbom veilig tot ontploffing gebracht

19 mei 201439 second read

Wassenaar – Vanmiddag rond 14:15 is de vliegtuigbom, die ruim een week geleden werd gevonden in Leiden, door de EOD tot ontploffing gebracht op de Wassenaarse Slag.

Binnenblijven
Vanochtend moest een groot deel van de Wassenaarders, in een straal van 1300 meter om de bom. binnenblijven tijdens het ontmantelen van de bom. Dit werd gedaan in de jachthaven bij het voormalige vliegveld Valkenburg. Om 11:50 meldde de gemeente dat het ontmantelen was geslaagd en dat men zich weer in het afgezette gebied mocht begeven, ook werden de afzettingen opgeheven.

Ontploffing
Vanaf de jachthaven werd de bom op een vrachtwagen geplaatst en onder politiebegeleiding naar de Wassenaarse Slag gebracht. Hierdoor was de N441 tussen Wassenaar en Katwijk ruim een uur afgesloten. Op het strand werd de vliegtuigbom ingegraven en onder toeziend oog van vele belangstellende, veilig tot ontploffing gebracht.

Tags

LeidenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top