Skip to content

Lieve mensen van de Ridderhof; u hebt mij aan uw kant!

20 mei 20142 minute read

Wassenaar – Bejaarde Wassenaarse bewoners hebben aan den lijve ondervonden hoe zo’n proces van vernieuwing gaat. Al 5 jaar geleden waren er plannen om naast het nieuw te bouwen zwembad ‘levensloopbestendige’ woningen te bouwen. Ja zelfs met een HOED erin. Voor wie dit niet niet meer weet: HOED staat voor huisartsen onder een dak! Daar zou eventueel ook andere semi-medische praktijken kunnen komen. Van die plannen is niets terecht gekomen.

Helaas was er toen nog een project dat speelde: de verbouw van het Rijnlands Lyceum. De bouw zou duurder worden dan gepland en ja de rijke jaren waren ook in Wassenaar voorbij. De woningbouwvereniging heeft de te bebouwen grond dus weer terug gegeven aan de gemeente. Maar helaas is het denken over redelijke alternatieven voor de Ridderhof niet van de grond grond gekomen.

Alternatieven zoals tijdelijke huisvesting zijn niet onderzocht. Tijdelijke huisvesting kon eerder wel bijvoorbeeld bij het Sophieke Huis of tijdelijke bouw toen er een grote Albert Hein kwam. Maar over de alternatieven voor de Ridderhof en zelfs over de procesgang voor onze bewoners mocht in onze gemeente zelfs niet gesproken worden.

Hoe wordt de kwestie dan opgelost? Een aantal senioren is “vrijwillig vertrokken”. Nog maar een jaar geleden woonden alle senioren nog in de Ridderhof. Nu niet meer. Hoe kan dat? Iedereen weet dat verhuizen (zelfs met een compensatie van 5000 euro voor vloerbedekking, schilderen, enz.) dat deze senioren hier niet mee uitkomen. En verder moest er een doorlopend huurcontract bij de WBS ingeleverd worden voor een tijdelijk van ca. 2 jaar. Dit alles verpakt in een ‘sociaal statuut’.

Beste lezer, denk hier maar is over. Ik hoop dat er t.z.t voor u iemand op de bres wil staan. Lieve mensen van de Ridderhof; u hebt mij aan uw kant! A. Jacobs

Wassenaarders aan het Woord

Wilt u net als de schrijver van dit bericht uw (anonieme) mening geven over de politiek, de gemeente of iets anders in Wassenaar. Dat kan, u kunt ingezonden brieven (max. 250 woorden) sturen naar de redactie (Johan de Wittstraat 80, 2242 LC Wassenaar) of mailen naar info@wassenaarders.nl.

Tags

IngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top