Skip to content

Wassenaar blijft fairtrade gemeente

20 mei 20142 minute read

Wassenaar – Deze week ontving de werkgroep Fairtrade Wassenaar een positief juryrapport van de landelijke organisatie: Wassenaar mag zich ook het komend jaar ‘Fairtrade gemeente’ blijven noemen!

Uit het juryrapport: de jury van ‘Fairtrade Gemeenten’ heeft de aanvraag voor de verlenging van de titel ‘Fairtrade Gemeente’ voor Wassenaar positief beoordeeld. De jury vindt dat Wassenaar nog steeds voldoet aan de door haar gestelde criteria. Zij stelt dat in Wassenaar op heel veel plekken fairtrade producten verkocht worden en het aantal bedrijven dat fairtrade verkoopt zich nog uitbreidt. De werkgroep sluit goed aan bij landelijke momenten waarop er aandacht is voor Fairtrade, de samenwerking met de Wereldwinkel is daarbij waardevol. De jury hoopt dat er nog meer samenwerking komt met bijvoorbeeld andere ondernemers en de lokale overheid, door deze te betrekken bij het nog beter uitdragen van de fairtrade gedachte. Wellicht dat sommige ondernemers wel een (adviseurs)rol willen in de werkgroep? Dat zou mooi zijn, want uitbreiding van de werkgroep is de grootste uitdaging voor Wassenaar. Om hiermee te zorgen dat de campagne toekomstbestendig is en Wassenaar een voorbeeld kan blijven voor andere gemeenten.

Wieke Alting coördinator werkgroep fairtrade Wassenaar, zie www.fairtradegemeentewassenaar.nl Neemt u gerust contact op: waalting@xs4all.nl als u meer wilt weten of wel voelt voor een eventueel lidmaatschap van de werkgroep.

Tags

FairtradeGemeenteWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top