Skip to content

Zaterdag 24 mei open huis in nieuw Hospice Wassenaar

21 mei 20142 minute read

Wassenaar – Op vrijdag 23 mei opent Hospice Wassenaar officieel de deuren van het pand aan de Kerkstraat 79 te Wassenaar. Na vier intensieve maanden van voorbereiding en verbouwing is het huis gereed om zes gasten zorg en onderdak te bieden. Vóór de gasten hun kamers betrekken, opent Hospice Wassenaar op 24 mei van 15.00 tot 16.30 uur zijn deuren voor alle belangstellenden uit de regio.

Een hospice is kleinschalig van opzet en wil zieken met nog maar een beperkte levensverwachting een veilig thuisgevoel bieden. Hospice Wassenaar is primair bedoeld voor inwoners van Voorschoten, Wassenaar en Den Haag-Noord, maar ook mensen van buiten deze regio zijn welkom.

Accommodatie
Het nieuwe huis is licht en de inrichting is warm en huiselijk. Het beschikt in totaal over zes ruime, comfortabele eenpersoons gastenkamers. Zij zijn voorzien van een eigen badkamer en logeermogelijkheid. De kamers zijn volledig ingericht, maar het staat de gasten vrij de aankleding persoonlijker te maken met eigen dierbare accessoires. Gasten en hun bezoek kunnen ook gebruik maken van de gemeenschappelijke zitkamer of de grote woon-/eetkeuken met terras. Een beschutte tuin biedt de mogelijkheid om bij mooi weer te genieten van de natuur. Indien men zich volledig wil terugtrekken, kan dat in de speciaal daarvoor ingerichte stilteruimte.

Persoonlijke zorg
Hospice Wassenaar biedt zorg op maat. Een vast, gespecialiseerd verpleegkundig team is 24/7 aanwezig en wordt ondersteund door zo’n 75 vrijwilligers die hiervoor een speciale opleiding hebben ontvangen. Zij zijn er om aan de wensen van de gasten zoveel mogelijk tegemoet te komen. De dagelijkse leiding is in handen van drie coördinatoren.

Organisatie
Hospice Wassenaar wordt bestuurd vanuit de Stichting Hospice Wassenaar. Voor de extra benodigde financiële middelen zet de Stichting Vrienden van Hospice Wassenaar zich in. Hospice Wassenaar is ontstaan uit particulier initiatief en gestart in 2005. Het nieuwe pand is mede mogelijk gemaakt door belangeloze giften van Fondsen, bedrijven en particulieren.

Tags

HospiceWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top