Ga naar hoofdinhoud

Onthulling ‘oer-Kever’ in Louwman Museum

23 mei 20142 minute read

Wassenaar – Op zondag 1 juni staat het Louwman Museum in het teken van luchtgekoelde Volkswagens van voor 1967, de ‘Pre ’67 Vintage Volkswagen Show’. Het voorplein van het museum zal gevuld zijn met circa 55 verschillende uitvoeringen van diverse Volkswagen modellen. De expositie geeft bovendien een boeiend overzicht van de ontwikkeling van de Kever van 1938 tot 1967. In het museum zullen de 13 meest exclusieve uitvoeringen te zien zijn van de luchtgekoelde Volkswagens, waaronder bijzondere carrosserie varianten van Rometsch, Dannenhauer & Stauss, Beutler, Enzmann, Denzel en Fridolin.

Het is nog niet eerder voorgekomen dat zoveel varianten van de Volkswagen te zien waren op een locatie. Er komen zelfs bijzondere exemplaren uit privécollecties uit Amerika en Duitsland die nooit eerder aan het publiek zijn getoond.

Het Louwman Museum onthult tijdens het evenement de Rapid, een uiterst unieke auto gebouwd door de Joodse ingenieur Josef Ganz. Josef Ganz heeft een belangrijke rol gespeeld in de tot standkoming van de Volkswagen Kever. De “Pre ’67 Vintage Volkswagen Show” is het ideale platform om deze auto voor het eerst aan het publiek te tonen. Om 11.00 uur zal de onthulling plaatsvinden.

Voorafgaand aan de onthulling is er om 11.00 uur een boekpresentatie en een lezing van Paul Schilperoord, auteur van het boek ‘Het geheim van Hitlers Volkswagen, het geesteskind van de joodse ontwerper Josef Ganz’. Paul Schilperoord vertelt het spannende levensverhaal van Ganz en zijn Kever.

Louwman Museum
De vaste collectie van het museum is tijdens de “Pre ’67 Vintage Volkswagen Show” eveneens toegankelijk. De collectie toont de geschiedenis van de automobiel in al zijn verschijningsvormen en uit alle tijdperken. Ruim 250 auto’s van meer dan 100 fabrikanten geven een overzicht van de verschillende carrosserievormen en technologische vernieuwingen, met name uit de vorige eeuw. De geschiedenis wordt bovendien geïllustreerd door de uitgebreide kunstcollectie, bestaande uit onder meer affiches, sculpturen, trofeeën en schilderijen.

Openingstijden en toegangsprijzen
Het Louwman Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Maandag gesloten. Entreeprijzen: € 13,50 p.p., groepen (min. 20 personen) € 11,- p.p., kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar € 7,50 p.p., kinderen tot 6 jaar gratis. Parkeren € 5,-.

Louwman Museum
Leidsestraatweg 57
2594 BB Den Haag
Tel.: +31 (0)70 – 304 7373
Fax.: +31 (0)70 – 383 5587
www.louwmanmuseum.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top