Ga naar hoofdinhoud

Het geheim van Hitlers Volkswagen

24 mei 20142 minute read

Wassenaar – Het geheim van Hitlers Volkswagen, het geesteskind van de joodse ontwerper Josef Ganz door Paul Schilperoord. ‘(…)I promise you an insight in a crime story even Hitchcock could not invent.’ (Josef Ganz)

Een fascinerend boek over het ware verhaal achter de Kever. De Volkswagen Kever werd door Adolf Hitler en de nazi’s gepromoot als ‘de auto voor het gewone volk’. Dat Hitler zijn schetsen, het technische concept, de naam én zelfs de bijnaam van de auto baseerde op het werk van de joodse ingenieur Josef Ganz hield hij geheim. Terwijl Ganz uit de geschiedenis werd gewist, werd zijn Kever de auto van de eeuw. Auteur Paul Schilperoord vertelt het levensverhaal van Ganz en zijn Kever; een geschiedenis van geniaal technisch vernuft, intrige en spionage, lastercampagnes, economische crisis en de opkomst van het fascisme. Een boek, dat leest als een thriller.

Op 1 juni wordt dit boek gepresenteerd in het Louwman museum in Den Haag. Die dag staat het museum volledig in het teken van de VW kever. Naast de boekpresentatie en een lezing van de auteur om 11.00 uur, zal om 11.30 uur een uiterst unieke auto worden onthuld. Een aankoop, die er zonder dit boek nooit was geweest. Op het plein voor het museum is die dag tevens de “Pre 67 Vintage Volkswagen Show”, waarbij een line-up van zo’n 70 Kevers een beeld geeftvan de veranderingen vanaf 1940 tot 1967.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top