Skip to content

Jubileumconcert Wassenaars Kamerkoor

26 mei 20142 minute read

Wassenaar – Op 31 mei geeft het Wassenaars Kamerkoor een concert ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van het koor. Het programma biedt een diverse verzameling van werken, die samen een inkijk geven in 50 jaar Wassenaars Kamerkoor. Zo staat er muziek uit de renaissance op het programma, een muziekperiode waar het koor zich altijd veel mee bezig heeft gehouden. Ook 20e eeuwse muziek heeft met regelmaat op de programma’s van het koor gestaan. Uit de 20e eeuw klinken werken van Britten, Hindemith, Gorecki en Pärt.

Aan het concert werkt tevens het koperensemble Copper & Zinc mee met historische instrumenten. Zij zullen met het koor 16e eeuwse muziek van Gabrieli ten gehore brengen en enkele instrumentale werken uit de Venetiaanse school laten horen. Daarnaast brengen koor en koperensemble het speciaal voor dit jubileumconcert gecomponeerde Mey-Liedt van de dirigent van het koor, Geerten van de Wetering, ten gehore. Deze compositie hangt nauw samen met de verschijning van het boek Rederijkerskamer Wassenaar, wat geschreven is door Dick den Ouden en tijdens dit jubileumconcert gepresenteerd zal worden. Het Mey-Liedt is gecomponeerd op een Wassenaarse rederijkerstekst uit 1638, met gebruikmaking van de bijbehorende melodie. De tekst van het lied is opgenomen in het boek en na de boekpresentatie zal het Mey-Liedt door koor en koperensemble in première worden gebracht.

De avond begint om 20.15u en vindt plaats in de Dorpskerk te Wassenaar. Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel De Kler, langstraat 158, Wassenaar en bij de leden van het koor. Voor aanvang van het concert zijn ook nog kaarten te verkrijgen. Voorverkoop/CJP/65+: € 17,00 | t/m 12 jr. € 10,00|voor aanvang € 20,00. Toegangsprijs inclusief programmaboekje en consumpties.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top