Ga naar hoofdinhoud

Vijf nieuwe recreatieve kaarten van de regio

29 mei 20142 minute read

Wassenaar – De Stichting Land van Wijk en Wouden heeft in samenwerking met zeven agrarische natuurverenigingen, gemeenten en recreatieve organisaties een serie van vijf nieuwe groene kaarten van de Leidse Ommelanden gemaakt. Vier keer een update en één nieuwe kaart in de serie: Nieuwkoop en omgeving. Nieuw is dat ons cultureel erfgoed een prominentere plaats heeft gekregen, zoals de Romeinse Limes die langs de oude Rijn liep, de Atlantikwall en de Oude Hollandse Waterlinie.

De burgemeester van Leiderdorp en voorzitter van de stichting, Laila Driessen, zal de eerste serie uitreiken op de opening van de jaarlijkse Polderdag op Hemelvaartsdag, 29 mei. U bent van harte welkom op 29 mei vanaf 9.00 uur op Boerderij De Raaphorst in Wassenaar, waar u ontvangen zult worden door gastheer en gastvrouw Peter en Lucia Boogaards. Onder het genot van een kopje koffie en een heerlijke Polderdagkoek kunt u vast een kijkje nemen op de agrarische mini-markt met streekproducten. De officiële opening begint om 9.30 uur.

De groene kaarten brengen in beeld wat er te zien en te beleven is in de regio, zoals wandelpaden over het boerenland, fietsknooppunten, TOPs, musea, cultureel erfgoed, vaar-, fiets- en ruiterroutes en boerderijen die activiteiten organiseren of waar u streekproducten kunt kopen, zoals een heerlijk stukje boerenkaas.
Vijf kaarten van de regio, met de klok mee: de Duin- en Bollenstreek, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en omgeving, Land van Wijk en Wouden en Duin Horst & Weide. De kaarten zullen beschikbaar zijn via de VVV’s, gemeentehuizen, horecagelegenheden, recreatieve bedrijven en boerderijen in de regio. Na Hemelvaart zijn ze aan te vragen en te zien via www.landvanwijkenwouden.nl.

Tags

Wassenaar
Back To Top