Skip to content

Enthousiaste opkomst ondanks koude Polderdag 2014

31 mei 20142 minute read

Wassenaar – Op de natste en koudste Hemelvaartsdag sinds jaren werd er toch volop gefietst in de Leidsche ommelanden. Zo’n 1.700 fietsers trotseerden het gure weer en kozen voor een van de vier fietsroutes door de weilanden, dorpen en duinen van onder meer Wassenaar, Zoeterwoude, Kaag & Braassem en Alphen. Een groep van zo’n veertig wandelaars volgde een gids door de Hazerswoudse polders. Met deze enthousiaste opkomst is ook de zeventiende editie van de Polderdag weer een succes te noemen.

32 boerderijen, kwekerijen en andere pleisterplaatsen waren speciaal voor het publiek geopend tijdens Polderdag 2014. Bezoekers konden een kijkje nemen in de stallen en kassen, een praatje maken met de boer of kweker, en proeven van de smakelijke streekproducten. Bovendien waren er talloze activiteiten voor jong en oud georganiseerd met als thema ‘Verrassend Natuurlijk’. Livemuziek van lokale bands en artiesten maakte de sfeer compleet.

Vroeg in de ochtend werd de Polderdag officieel geopend op Boerderij De Raaphorst in Wassenaar. Burgemeester van Leiderdorp Laila Driessen, tevens voorzitter van Land van Wijk en Wouden, sprak het openingswoord en presenteerde de nieuwe recreatieve kaarten van de Leidsche ommelanden. Na de culturele openingsact door Roestvrij stapten de aanwezigen op de fiets voor een verrassend natuurlijke route door de regio Duin, Horst en Weide.

Wie wil nagenieten, kan binnenkort terecht op www.polderdag.nl voor een fotoverslag en een digitale versie van de routebrochure.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top