Skip to content

Vijf nieuwe recreatieve kaarten van de regio gepresenteerd

1 juni 20142 minute read

Wassenaar – Tijdens de officiële opening van de Polderdag, donderdag 29 mei jl., zijn de vijf nieuwe groene kaarten van de Leidse Ommelanden officieel gepresenteerd. Burgemeester van Leiderdorp en voorzitter van de stichting Land van Wijk en Wouden, Laila Driessen, reikte de eerste sets uit aan de voorzitters van de Groene Klaver en ANV Santvoorde, Theo van Leeuwen en Aad Zonneveld. Dit gebeurde op Boerderij De Raaphorst in Wassenaar in aanwezigheid van onder meer de burgemeesters van Wassenaar en Zoeterwoude.

Vijf nieuwe kaarten: vier updates van bestaande kaarten en één nieuwe kaart in de serie: Nieuwkoop en omgeving. Naast recreatieve informatie heeft het cultureel erfgoed in de regio, zoals de Romeinse Limes, Atlantikwall en Oude Hollandse Waterlinie, een prominentere plaats gekregen. De kaarten zijn gemaakt door de Stichting Land van Wijk en Wouden, in samenwerking met de agrarische natuurverenigingen in de regio.

Recreatie in de regio
De groene kaarten brengen in beeld wat er te zien en te beleven is in de regio, zoals wandelpaden over het boerenland, fietsknooppunten, toeristische overstappunten (TOP’s), musea, cultureel erfgoed, vaar-, fiets- en ruiterroutes en boerderijen die activiteiten organiseren of waar smakelijke streekproducten worden verkocht.

De bestaande set van vier kaarten is vernieuwd en uitgebreid naar vijf kaarten, te weten Duin- en Bollenstreek, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en omgeving, Land van Wijk en Wouden en Duin Horst & Weide. De nieuwe kaarten zijn binnenkort beschikbaar via VVV’s, gemeentehuizen, horecagelegenheden, recreatieve bedrijven en boerderijen in de regio. Ook te bestellen via de website van de Stichting: www.landvanwijkenwouden.nl.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top