Skip to content

Expositie van het werk van Peter Manders, Petra van Harte & Joeri van Beek

2 juni 20143 minute read

Wassenaar – Vanaf zaterdag bent u van harte welkom om in de Windlustmolen de nieuwe tentoonstelling met schilderijen van Peter Manders, fotobeelden van Petra van Harte en fotografie en objecten van Joeri van Beek te komen bekijken. Hanny Faber- Meindersma, kunstliefhebber zal deze expositie zaterdag om 16.00 uur feestelijk openen.

Peter Manders, lid van de Kunstgroep Wassenaar, zoekt als kunstenaar en grafisch ontwerper altijd naar het spanningsveld tussen abstractie en figuratief, het platte vlak en het suggereren van ruimte. In juni toont hij zijn schilderijen met daarop prominent afgebeeld in kringloopwinkels opgedoken figuurtjes als een cowboy, Donald Duck, een konijn op klauwhamer. ” Het gaat mij vooral om in beelden de dramatiek van het zijn vast te kunnen leggen”, aldus Peter over zijn nieuwe werk, dat in juni in de Galerie te zien al zijn. Bent u benieuwd? Kom dan in de Molen kijken of beter nog kom naar het Kunstcafé op vrijdag 13 juni.

Petra van Harte toont een maandlang fotobeelden die bestaan uit origineel fotomateriaal en digitaal bewerkt foto’s. “Met deze beelden laat ik ‘mogelijkheden’ van gebeurtenissen en plaatsen zien. Misschien ben ik er geweest, misschien heb ik het gezien”, aldus Petra over haar huidige werk.
Petra van Harte, lid van de Haagse Kunstkring, gebruikt beelden uit films en fotografie ontleend aan massamedia. De interpretatie van deze beelden als ook de plaats van de toeschouwer t.a.v. het kunstobject vormt voor haar als kunstenaar de basis voor onderzoek naar het beeld. Tegelijk met de tentoonstelling exposeert zij in het Gemeentemuseum met de expositie ‘Licht’.

Joeri van Beek toont foto’s getiteld Schoonheid van het Niets. “Het is mijn passie om het bestaande, maar vaak onopgemerkte te fotograferen . De camera is voor mij het middel om vast te leggen wat mij raakt. Scherp gemarkeerde composities, duidelijke structuren, doorleefde materialen en authentieke kleuren zijn de kenmerken van mijn werk. Ik word blij van iets dat ogenschijnlijk niets is, maar toch grote schoonheid heeft.” Joeri zoomt zo in op haar onderwerp dat de oude functie niet meer herkenbaar is , of abstract wordt, een pure compositie waarbij iedereen er een eigen invulling aan kan geven. Zij zal ook objecten tonen uit de series ‘Vergeten Gezichten’ en ‘Niets’.

De tentoonstelling is te bezoeken t/m zondag 6 juli. Het weekeinde van 7 en 8 juni zijn de kunstenaars in Galerie in de Molen aanwezig.

Kunstcafé: Vrijdag 13 juni om 20.00 uur vertellen deze 3 kunstenaars over hun werk. Zij nodigen iedereen uit in een open gesprek ruimer in te gaan op de achtergrond van hun werk.

Galerie in de Molen is van donderdag t/m zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top