Skip to content

Montessorischool Wassenaar Nederlands Kampioen zwemmen!

3 juni 20142 minute read

Wassenaar – Na het winnen van de lokale en de provinciale Schoolzwemkampioenschappen waren de verwachtingen hooggespannen. Afgelopen zaterdag 31 mei mocht de Montessorischool Wassenaar het in Veenendaal opnemen tegen 26 andere scholen uit heel Nederland, die allemaal in de top drie van de provinciale zwemkampioenschappen waren geëindigd.

De stemming zat er al snel goed in. De Koninklijke Nationale Zwembond had er samen met de lokale zwemvereniging VZC E&P een groot feest van gemaakt met als hoogtepunt de komst van Sebastiaan Verschuren, olympisch zwemmer en meervoudig Nederlands kampioen. Ieder team maakte kans om die hele middag door Sebastiaan persoonlijk begeleid te worden. Uit alle inzendingen koos Sebastiaan de ludieke inzending van de Montessorischool, grote euforie bij de kinderen, de middag had niet beter kunnen beginnen!

Maar bij het zwemmen van het eerste onderdeel, de estafette, werd snel duidelijk dat het niveau behoorlijk hoog lag, ondanks de verplichte deelname van minimaal 3 (van de in totaal 6) niet-wedstrijdzwemmers per team. Zeker toen de winnaar van vorig jaar, een school uit Vught, het spits afbeet door de estafette te winnen. Werk aan de winkel!

Opgezweept door de muziek, het inmiddels oververhitte publiek en Sebastiaan Verschuren werd het ene na het andere persoonlijke record verbroken door onze zwemmers. Aan de intensieve voorbereiding en trainingen lag het niet, maar wie had gedacht dat een kleine basisschool uit Wassenaar er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor zou gaan? Een fantastisch resultaat waar iedereen die erbij was nog lang van zal nagenieten. Het feit dat alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 van de Montessorischool wekelijks zwemonderwijs in het Sterrenbad krijgen heeft daar zeker aan bijgedragen. Veel dank gaat tot slot uit naar WZK, de zwemvereniging die het team met extra trainingen op en top heeft voorbereid op deze historische overwinning.

Tags

KampioenMontessoriWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top