Skip to content

‘Omstreden’ Minerva feest op Wassenaarse Slag gaat niet door

3 juni 201441 second read

Wassenaar – Het lustrumfeest voor 1750 (oud-) leden van de Leidse studentenvereniging Minerva dat ze op 2 juli op het strand van Wassenaar wilde houden gaat niet door. De vereniging heeft de vergunningaanvraag ingetrokken na commotie onder strandtenthouders, meldt het Leidsch Dagblad.

Minerva wilde vanwege hun 200-jarig bestaan een feest op de Wassenaarse Slag organiseren. Omdat ze alles in eigen beheer wilde doen vreesde de strandtenthouders voor overlast en het mislopen van inkomsten. De gemeente Wassenaar heeft nog geprobeerd te bemiddelen. Eén van de voorwaarden die de gemeente aan de studenten stelde was dat ze zouden samenwerken met een strandtenthouder. Alleen Paviljoen Sport was bereid om met Minerva in gesprek te gaan. Helaas reageerde de lustrumcommissie niet op telefoontjes en/of mailtjes van Sport.

Inmiddels heeft Minerva een vergunning aangevraagd om het feest op de Vlietlanden in Voorschoten te houden.

Tags

WassenaarWassenaarse Slag
Gerelateerde artikelen
Back To Top