Skip to content

Ontdek de Heimanshof in het Zuiderpark op 21 en 22 juni

4 juni 20142 minute read

Wassenaar – Eli Heimans, de bekende bioloog en natuurbeschermer overleed 100 jaar geleden. Dit feit wordt onder meer herdacht met een scala van activiteiten in de naar hem genoemde Heimanshof in het Zuiderpark. Deze heemtuin werd aangelegd in 1931 met als doel de Haagse schooljeugd kennis te laten maken met de verschillende Nederlandse landschappen en met de daar voorkomende planten en dieren.

Milieueducatie van de Gemeente Den Haag – de organisatie achter de Haagse Natuurverkenners – en IVN Den Haag hebben een spetterend programma samengesteld voor kinderen en volwassenen.

Wij laten je genieten van tal van leuke doe-dingen, zoals het ontdekken van frisse kruiden, het speuren naar waterbeestjes in de slootjes langs de Heimanshof, het wandelen van het energiepad en het maken en proeven van muntthee. Je kunt met de Natuurverkenners een spannende speurtocht maken langs bomen en struiken. Bij de bloeitafel zoek je het antwoord op deze speurtocht. Als je vier activiteiten hebt gedaan dan is de beloning een echte bijenwaskaars die je met de imker bij de bijenstal kunt rollen.

Waar en wanneer vindt dit alles plaats? Bij het startpunt van de informatiewagen van de Haagse Natuurverkenners bij de Heimanshof en de stadsboerderij in het Zuiderpark aan de Anna Polakweg, ingang Vreeswijkstraat. Je bent welkom van 11 tot 16 uur.

Op zondag is er om 11.30 en 14 uur een rondleiding door de Heimanshof door een IVN-natuurgids. Bij velen is deze prachtige heemtuin nog onbekend, dus een prima gelegenheid om eens met dit stukje Zuiderpark kennis te maken. Honden zijn in de Heimanshof niet toegestaan en fietsen kun je bij de ingang stallen.

Voor nadere inlichtingen kun je mailen naar info@ivndenhaag.nl of bellen naar Rob Meyer tel. 06 20568114

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top