Skip to content

Jeroen Slaghekke verrast in voorprogramma Indy 500

5 juni 20143 minute read

Wassenaar – De Nederlandse coureur Jeroen Slaghekke heeft zich in het voorprogramma van de vermaarde Indy 500 in de kijker gereden tijdens de vierde race van het USF2000 kampioenschap. Tijdens de Night Before the 500 finishte de 22-jarige Wassenaarder als vierde; zijn beste prestatie van het seizoen tot nu toe.

Jeroen Slaghekke verraste vriend en vijand op de Lucas Oil Raceway, dat is gelegen op een steenworp afstand van de wereldberoemde Indianapolis Motor Speedway. Tijdens de enige oval race van het seizoen viel voor het eerst alles op de plek bij de ambitieuze coureur. “Best een beetje apart, want als Nederlander heb ik natuurlijk vrijwel geen ervaring op een oval. Vorig jaar reed ik hier ook, maar dat was ook meteen mijn enige ervaring met deze kombaan.”

Sterke derde tijd
De klik tussen Jeroen en zijn nieuwe team Belardi Auto Racing resulteerde in een uitstekende setup van zijn USF2000-bolide. De USF2000 is één van de belangrijkste opstapklasses op weg naar de IndyCar; het Amerikaanse equivalent van de Formule 1. “De auto voelde heel goed aan, met veel grip, downforce en de juiste balans.” Het resultaat werd in de kwalificaties zichtbaar: Jeroen reed een sterke derde tijd.

In de wedstrijd over 75 ronden racete de enige Nederlander in het startveld constant in de top vijf. “Het was genieten. Ik kon de lijnen rijden die ik wilde. De auto bleek opnieuw heel goed in balans.” In het middendeel van de race zakte de grip even weg, maar in de slotfase stelde Jeroen weer orde op zaken door van de vijfde positie op te rukken naar de vierde plaats.

Geweldige opsteker
“Aan het eind van de wedstrijd had ik de pace weer te pakken en kon ik hard pushen. Dat bleek ook wel uit het feit dat ik de één na snelste raceronde klokte”, vertelde de coureur na afloop. “De top drie was toen al te ver weg om ze nog te kunnen achterhalen. Ik ben niettemin tevreden met mijn vierde plaats. Na de valse start van het seizoen is dit een goede opsteker. Ik zit nu bij het juiste team en dat geeft een hoop vertrouwen voor nog betere resultaten in de komende races.”

In de aanloop naar het vijfde (van zeven) raceweekeinde in Toronto, 19 en 20 juli, blijft Jeroen Slaghekke in Amerika. Onder meer om in de eerste week van juni met Belardi Auto Racing te werken aan de afstelling tijdens de twee officiële testdagen van USF2000 op het circuit van Mid-Ohio. “Ik reis de laatste maanden van hotel naar hotel en leef uit mijn koffer. Het maakt me niet uit, want ik heb alles over voor mijn doel: een race carrière opbouwen in Amerika.”

Tags

Jeroen SlaghekkeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top