Skip to content

Beleef gratis D-Day met Amerikaanse harmonie en Excelsior

6 juni 20142 minute read

Wassenaar – Donderdag 12 juni verwelkomt Excelsior Wassenaar de Holland American Legion Band uit de plaats Holland in Michigan, Amerika. De Holland Legion Band is op tour door Europa om te spelen ter ere van de 70-ste verjaardag van D-Day. Ze spelen in Normandië tijdens de officiële herdenking en komen volgende week naar Nederland voor een speciaal concert met Excelsior.

Vijf jaar geleden hebben de Wassenaarse en Amerikaanse harmonieën ook al een zeer geslaagd gezamenlijk concert gegeven in de Warenar nadat de Holland Legion Band ook toen in Normandië had gespeeld. Tijd voor een reünie, deze keer in de Amerikaanse School in Wassenaar.

Het grootste deel van het concert is vanzelfsprekend gereserveerd voor de gasten uit Amerika. De Holland Legion Band speelt stukken uit het officiële D-Day programma, zoals St. Louis Blues March, Suite uit “Band of Brothers”, Armed Forces Salute en Back to Normandy. Excelsior speelt een aantal stukken uit het eigen repertoire waaronder Riverdance, James Bond en Cats. Natuurlijk zullen beide ook samen stukken ten gehore brengen als één groot orkest.

Wilt u alvast meer weten over de Holland Legion Band, neem dan een kijkje op hun website: www.hollandlegionband.org

Dit unieke concert vindt plaats in het mooie theater van de Amerikaanse School aan de Rijksstraatweg 200 in Wassenaar. Aanvang is 19.30 uur, de toegang is gratis!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top