Skip to content

DiMare met Peter Knijnenburg, speelt komische Shakespeare in een circustent

6 juni 20143 minute read

Wassenaar – De stichting DiMare bestaat een 10 jaar. Di mare viert het met een vrolijke komedie over verwarrende liefde, ‘een Zomerzotheid’. Het is een sprankelende komedie van William Shakespeare (naar Twelfth Night geschreven in 1601) en wordt een feestje voor jong en oud. Men heeft alles uit de kast gehaald om een prachtproductie neer te zetten. Vanwege het 10-jarig jubileum is gezocht naar een aantal bijzondere ingrediënten om het feest een extra sausje te kunnen geven, zo is er door en in de voorstelling live muziek van the Beatles. De regie is in handen van Peter Minnee, o.a. bekend bij MimiCri

Waar Shakespeare normaal bekend staat als serieus, is deze versie zeer humoristisch. Eén van de grote rollen wordt vertolkt door Peter Knijnenburg die in de huid kruipt van Malvolio.

De tweeling Sebastiaan en Viola worden door een schipbreuk van elkaar gescheiden. Viola spoelt aan in Illyrië, waar ze zich als man verkleedt om aan het hof van Hertog Orsino te komen. Deze hertog is hevig verliefd op de rijke gravin Olivia, die echter de liefde heeft afgezworen als teken van rouw om haar overleden broer. De hertog stuurt de als man verklede Viola (die nu naar de naam Cesario luistert) naar haar toe als boodschapper. Viola wordt verliefd op de hertog, maar dat wordt moeilijk nu ze als man verkleed is. Maar, er zijn meer mensen in dit stuk verliefd: Baron Tobias en Baron André bijvoorbeeld zijn allereerst verliefd op het leven zelf en genieten dan ook met volle teugen! Vooral als er eten, drinken, dansen en…. op het menu staan. Maar Tobias heeft ook zijn ogen laten vallen op Maria, de dienstmaagd van Olivia (of is het andersom?); terwijl André Olivia probeert het hof te maken. En dan hebben we Malvolio, de hofmeester van Olivia. Hij is verliefd op ….zichzelf. En hoe! En dat komt hem in dit stuk duur te staan. Door alles heen wandelt Feste, de nar, als de grote commentator, de manipulator, de stuurman achter de machine die liefde heet. Dolkomische taferelen, ontroerende momenten en heftige scènes zijn de ingrediënten van dit verhaal van het spel om en met de liefde. Een voorstelling die u dus gewoon niet mag missen!

De voorstellingen zijn op 18, 19, 20 juni ‘s avonds aanvang 20.30 uur en op zaterdag 21 juni twee voorstellingen, 14.30 uur een matinee en avondvoorstelling om 20.30 uur. De voorstellingen zijn gratis te bezoeken maar reserveren is noodzakelijk en supermakkelijk: www.stichtingdimare.nl

Waar?
Camping Noorduinen ingang Huys Te Britten in een grote circustent.
Huys te Britten, Noordduinseweg 17, 2221 BL Katwijk aan Zee
Parkeren kan op grote parkeerplaats bij skatebaan.
LET OP: er zijn maar een beperkt aantal zitplaatsen dus reserveer op tijd, VOL IS VOL
Alleen toegang tot de voorstelling van uw keuze met een reservering!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top