Skip to content

VVD: constructieve oppositie

6 juni 20142 minute read

Wassenaar – De VVD fractie feliciteerde vorige week in de raadsvergadering de coalitiepartijen met hun samenwerkingsverband. Fractievoorzitter Anouk van Eekelen zei: „ Het is goed te lezen dat men het werk en de stijl van het vorige zakencollege wil voorzetten. De VVD maakt geen deel uit van de coalitie maar wij nemen graag de uitgestoken hand van de coalitie om constructief samen te werken aan”.

Uiteraard betekent dat niet dat de VVD het helemaal eens is het met coalitieakkoord dat op een aantal punten een heel andere richting kiest dan de VVD. Bijvoorbeeld op het gebied van financiën, woningbouw en groen kijkt de VVD wat anders tegen de zaken aan dan de coalitie.

De VVD fractie kan zich prima vinden in duurzaam investeren in sportvoorzieningen. Maar het is jammer dat dit vrijwel het enige echt concrete voornemen is in het coalitieprogramma. Het akkoord is vaag op gebied van cultuur, groen en veiligheid. “In het coalitieakkoord staan veel wensen zonder financiële onderbouwing. Dat mag niet leiden tot lastenverzwaring wat ons betreft. De VVD is tegen blanco cheques.” aldus Anouk van Eekelen.

De ambitie in het coalitie akkoord om de sociale woningbouw naar 30% op te trekken kan niet op steun van de VVD rekenen. Wel wil de VVD meer duurzame investeringen die alle inwoners van ons dorp ten goede komen, bijvoorbeeld in ons groen en economie. Zoals vertrekkend wethouder Leendert de Lange van de VVD in zijn afscheidstoespraak aangaf: “Er moet meer geïnvesteerd worden in de wijken, in groenvoorzieningen die tegen lage kosten toch goed onderhouden kunnen worden en in bedrijventerreinen zodat de werkgelegenheid en economie op peil blijven”.

En hoewel wat de VVD betreft alle winkels open mogen wanneer ze willen, is de fractie blij dat er toch een verruiming van de winkeltijden in het akkoord zit zodat Wassenaarders in ieder geval op zondag naar supermarkt en tuincentra kunnen gaan. De beperkingen van de coalitie tot deze branches roept wel de nodige vragen op, is er dan geen sprake van ongelijke concurrentie voor ondernemers die ook open willen maar dat nu niet mogen?

VVD fractievoorzitter Anouk van Eekelen zei tot slot “De VVD fractie zal zich constructief kritisch opstellen en wij wensen de coalitie veel succes en wijsheid.”

Tags

OppositieVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top